22 de febrer del 2012

Us agradaria que Eurovegas es pogués instal·lar a les Terres de l'Ebre? #PrimeraColumna

En el programa d'avui de Primera Columna hem volgut preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si els agradaria que el complex de joc i oci Eurovegas es pogués instal·lar a les Terres de l’Ebre. El president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es van reunir ahir amb el magnat dels casinos Sheldon Adelson al Palau de la Generalitat. Segons diverses informacions, el govern hauria ofert uns terrenys a El Prat de Llobregat, ja que l’executiu d’Artur Mas voldria que aquesta inversió de més de 15.000 milions d’euros, que podria suposar la creació de 120.000 llocs de treball directes i 80.000 més d'indirectes, es quedés a Catalunya. De fet, la Comunitat de Madrid és l’altra zona de l’Estat que reclama aquesta inversió. Però l’alcalde del Prat de Llobregat, l’ecosocialista Lluís Tejedor, ja ha rebutjat la idea, perquè segons diu l’Eurovegas és un projecte vinculat la "prostitució, el joc i les drogues". En aquest sentit, el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ja ha dit aquest matí durant una entrevista a Primera Columna que tant de bo aquest projecte es pogués instal·lar al nostre territori, i que ell personalment el rebria amb els braços oberts, ja que podria solucionar d'una tacada el problema de l'atur.

Per tant, què en penseu, vosaltres? Us agradaria que la Generalitat oferís també terrenys a les Terres de l’Ebre, i que el megacomplex Eurovegas pogués vindre al territori?



15 comentaris:

  1. El tema dels llocs de treball és molt llaminer a qualsevol lloc. Però també cal plantejar-se quin és el preu a pagar, que en aquest cas sembla que serà alt.

    Això sí, no crec que valgui la pena pronunciar-s'hi en cap sentit, perquè senzillament a les Terres de l'Ebre no arribarà mai un projecte així. Si la cosa és bona, si més no per una part, se'l quedaran on sempre es queden les coses bones.

    ResponElimina
  2. Porsupuesto que NO. Qui digué que si, me demostra que no té dignitat, ni respecte per als seus descendents.

    ResponElimina
  3. Segurament que cap de les enquestes que de manera insistent se'ns plategen a totes hores i per tot arreu, ni serveixen de res ni paga la pena contestar i pronunciar-se. Clar, no és el mateix contestar sobre el color en que han pintat el pont del tren que un cas com aquest. Si més no, t'ho poden retreure.
    Sembla com que, si el posessin seria perquè és dolent, i sí és bo, ja no el posarien. Així, no ens equivocarem mai. I per suposat, si acabes instal·lant-se a Madrid llavors si que seria una discriminació i una injustícia.
    Dit això, evidentment que no el posaran aquí, entre altres coses perquè ningú s'ho ha plantejat.

    Amb permís de ignorant, i demostrant la meua indignitat i falta de respecte per als descendents, a mi, no m'importaria en absolut una inversió d'aquestes característiques. Més que res per evitar que els descendents que parla ignorant hagin de fotre el camp, es fotin de gana o, precisament, prostituir-se. Si queden clients per a pagar, clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prefereixo que los meus descendents marxen a un lloc on puguem guanyar_se la vida en drets, que no que tinguem feina aquí, sense drets.
      Suposo que sas les condicions desta gent.

      Elimina
  4. no podem competir en este turisme, la idea d'una gran obra, una gran grup d'inversors, això és cosa del passat. Hem de fer com els italians, vendre la nostra imatge de qualitat, com fan en los seus olis, rissotos, vins ... la seua imatge de la toscana ... hem de vendre qualitat. I si ens hi posem, ho aconseguirem.

    ResponElimina
  5. ignorant, este passat diumenge Jordi Evole ens ensenyava a Salvados com els drets dels treballadors de la GRAN Alemanya estan més que en entredit. un quart per dinar i sous de misèria per als no qualificats. Potser et refereixes a anar a treballar al Marroc, EEUU o la Xina, no ho sé.

    adeosdad, o a França La Camarga i els seus bous. O no ? Lo d'Italia i els "seus" olis, deixem-ho aquí.

    Per cert, tant un com l'altre, teniu feina ? Esteu cobrant l'atur, o se os ha acabat ? Si esteu en qualsevol de les dues situacions primeres, enhorabona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos en este cas, potser auriem de fer-mos chaperos. Pareix ser una feina digna. I se guanyen peles en poc rato.

      Elimina
    2. si tic que enumerar tot lo bo que tenim. A mi los bous no m'agraden, no estic en contra, i l'ajuntament ha de facilitar el lloc per a la plaça, la llum, etc ... Però que s'ho paguen els aficionats.

      Elimina
  6. Estem disposats a crear una ciutat artificial al nostre país on no s'apliquin les nostres lleis, on els drets laborals no existeixin, on és fomenti el joc, el blanqueig de diners, és pugui fumar als espais públics i que tingui privilegis fiscals sobre els impostos generats pel joc per 1000 llocs de treball?

    Crec que este no és el camí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apart d'això que tu dius; les altres empreses voldran lo mateix, en tota la raó del mon. I les noves també, en tot lo desastre que comportaria.

      Elimina
    2. Jordi, permet-me una coseta, si us plau...t'has deixat uns detallets més al ja complet catàleg de desavantatges que ja has dit. La prostitució creixerà d'unmode extroardinari a les nostres carreteres i amb ella la presència de màfies que l'usen per lucrar-se...i no oblidem que les vegas són un negoci de la màfia italoa-mericana...permetrem que la màfia organitzada s'hi estableixi a les nostres terres i acceptarem els seus diners bruts?

      Si no volgué el govern espanyol que Gaspron, empresa russa mafiosa, comprés Gas natural, permetrem que la màfia italo-americana compri els nostres polítics ebrencs? Pensem-ho bé, això...sense comptar el tràfic de drogues que creixerà més al Delta del que ja hi és...mas acoses i cap de bona!

      Elimina
    3. Clar que no és el camí. Ara, totes aquestes avantatges i violacions de les lleis i normatives se suposa què és presumpta-ment, o no ? Perquè si és així, jo també i estic en contra.

      De totes formes, si este no és el camí, quin és el camí ?

      Elimina
    4. Bàsicament innovar. Pensa també que la crisi té la segua part de montatge, hi ha empresaris que tenen l'excusa perfecta per donar pel sac als seus treballadors.

      Elimina
  7. No debatem en va. Aquí no ve ni el correu! Vaja...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta clar que això no vindrà aquí. Però és un tema per parlar-ne perquè estic notant que la gent vol feina a qualsevol preu, oblidant la segua pròpia dignitat. De manera indirecta, m'afecta ami i a tu també.

      Elimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta