20 de març del 2012

Alerten que la reforma laboral ha disparat el nombre d'EROs a l'Ebre

Els sindicats UGT i Comissions Obreres (CCOO) han alertat aquesta tarda que en dos mesos i mig s'han presentat 64 expedients de regulació d'ocupació (ERO) a les Terres de l'Ebre, els quals han afectat un total de 657 treballadors, gairebé la meitat que en tot el 2011. De fet, la xifra representa el 40,5% dels expedients presentats l’any passat al territori.

Segons els sindicats, els EROs ebrencs són la majoria per suspensió o reducció de la jornada laboral, i han afectat 657 treballadors, "una xifra elevadíssima" que representa més de la meitat dels afectats l’any passat (1.188 persones). La UGT i CCOO han atribuït aquest "espectacular increment" a la nova reforma laboral, ja que abarateix els acomiadaments i afavoreix les condicions perquè els empresaris puguen reduir els salaris i les condicions laborals dels treballadors.

El sindicats també han recordat les dades de l’atur a les Terres de l’Ebre:  El 2011 es va tancar amb prop de 1.500 aturats més que l’any 2010. En total, el 31 de desembre del 2011 hi havia a l’atur 14.359 persones. Això representava 1.50 desocupats més que en acabar el 2010. En el mes de gener i febrer, l’atur ha continuat creixent al territori. Al gener, el nombre d’aturats ja ascendeix a 15.230 persones, i al febrer creix en 932 persones més a les Terres de l’Ebre, un 6,1% respecte al gener. A les Terres de l'Ebre, el nombre total de treballadors en atur és, al febrer, de 16.162 persones.  Això situa una vegada més les Terres de l’Ebre com el territori amb l’augment percentual interanual (9,2%) més alt de tot Catalunya.

D'altra banda, el secretari general de CCOO, Josep Casadó, ha manifestat la seua preocupació pels autònoms, després de veure les dades que posen de manifest que s’han perdut a la província de Tarragona 1.200 autònoms en un any. "Aquesta caiguda afecta principalment el comerç, i especialment el comerç familiar i de proximitat, que és de fet el nucli de l’economia d’un territori", ha dit Casadó. Es per tot plegat que els sindicats han cridat a participar a la vaga general del 29-M a les petites empreses i comerços. "Si no canviem aquesta reforma laboral, l’ocupació continuarà caient i sense ocupació no hi haurà consum i per tant, els petits comerços es veuran abocats a la ruïna", ha conclòs. Els sindicats han recordat que fer vaga és un dret constitucional, i han explicat que han obert un srvei per atendre totes les persones que rebin pressions o amenaces per limitar o impedir el dret a la vaga dels treballadors.

Imatge CCOO Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta