10 d’abril del 2012

La Cala Fibra servirà fibra òptica als veïns de l'Ametlla de Mar abans de l'estiu

L'Ametlla de Mar ja ha constituït l'empresa que desplegarà la fibra òptica al municipi, La Cala Fibra. Molt possiblement, aquesta empresa s’encarregarà del proveïment dels serveis de comunicacions canalitzats per fibra òptica ja coneguts, com ara la telefonia o la teleconferència, a més d'accés a internet de gran velocitat i a una oferta de més de 90 canals de televisió gratuïts i de pagament. Les previsions de l'empresa són que els primers clients de l’Ametlla de Mar puguen tenir accés als serveis de fibra òptica abans d'acabar el proper mes de maig.

La Cala Fibra farà possible el proveïment dels serveis de telecomunicacions canalitzats per fibra òptica ja coneguts, és a dir, telefonia, vídeo telefonia, teleconferència i telefonia IP, a més d’ accés a Internet simètricament a 20mb/s de pujada i baixada, i l’accés a una graella de més de 90 canals de televisió gratuïts i de pagament, a més del portal LaCala RTV. Uns serveis que s’oferiran als usuaris un 20% més econòmics que als operadors convencionals. Un altre dels factors determinants és el preu, amb quotes de 36 euros per a l’accés a internet, 42 euros si hi sumem la telefonia fixa i 48 euros per l’anomenat Triple Play amb accés a internet, telefonia i graella de canals de televisió. A més, s’està estudiant la possibilitat d’oferir un servei d'intercomunicació local, que per un preu de 3 o 4 euros permetria la comunicació a 100mb/s a qualsevol usuari local. Així mateix, La Cala Fibra també està treballant amb la possibilitat d’oferir serveis de teleassistència per a gent gran i persones amb dependència. El desplegament de la fibra òptica al municipi suposarà una inversió inicial per part de La Cala Fibra de 463.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta