27 d’abril del 2012

Ventura (PSC) ofereix unitat a CiU per defensar el cabal ecològic


La primera secretària del PSC de les Terres de l’Ebre i diputada al Parlament, Núria Ventura, ha assegurat aquest divendres que no s’esperava una proposta de cabal ecològic tan minsa com la que finalment ha fet pública la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). En aquest sentit, Ventura ha afirmat que el PSC estarà al costat del govern català i del territori, en la defensa del cabal ambiental fixat per la Comissió per la Sosteniblitat de les Terres de l’Ebre. La diputada ha remarcat que els socialistes rebutgen frontalment la proposta de cabal mínim que oscil·la entre les 80 i els 155 metres cúbics per segon, i que per això han presentat una proposta de resolució al Parlament, en defensa del règim hídric consensuat a la Comissió per la Sosteniblitat. A més, durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, la diputada del PSC ha celebrat la reacció del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en contra de la proposta de cabal mínim. De fet, Ventura ha dit que el govern de la Generalitat ha respost com s’esperava des de les Terres de l’Ebre, i ha reclamat unitat a la resta de forces polítiques, a l’hora d’actuar.

En aquest punt, en canvi, la primera secretària del PSC ebrenc ha estat contundent, quan ha afirmat que no espera que els dirigents del PP de Terres de l’Ebre o de la resta de Catalunya rebutgen frontalment la proposta de cabal ecològic que ha fet la CHE. Segons Ventura, els populars mai han defensat la nova cultura de l’aigua, ni han renunciat públicament als transvasaments. La diputada també ha explicat que dijous, durant el ple del Parlament, el grup del PP es va mostrar molt comprensiu amb la proposta de cabal ecològic de la CHE.

En la mateixa entrevista, Ventura ha afirmat que els socialistes no van aprovar el pla de conca ni el cabal ambiental, durant la passada legislatura, perquè era un procés molt complex. Tot i així, i encara que el document que ha presentat per la CHE porta la data del juny del 2011, encara amb el govern del PSOE, Ventura ha remarcat que les últimes xifres amb què treballaven els socialistes eren per garantir un cabal de més de 250 metres cúbics per segon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta