4 de maig del 2012

Els partits judicials de Tortosa, Amposta i Gandesa, agrupats?


Una de les reformes estatals que ja està en marxa, amb implicacions territorials, és la de dels partits judicials. El ple del Consell General del Poder Judicial va aprovar dijous la seua proposta de nova demarcació judicial, un document que ara s’enviarà a tots els Tribunals Superiors, perquè durant els tres propers mesos puguen contestar amb les seues observacions i propostes de canvi. Però el govern de l’Estat i el parlament espanyol serà els qui tindran l’última paraula sobre la fusió dels partits judicials, amb l’objectiu de racionalitzar i optimitzar costos en l’administració de justícia. En el cas del mapa judicial de Catalunya, els partits judicials de la demarcació de Tarragona passarien dels vuit actuals a només quatre. Els partits judicials de Tortosa, Amposta i Gandesa quedarien agrupats, i gran part de la Ribera d’Ebre, que ara forma part del partit de Falset, quedaria agrupada amb Reus i Valls. Per la seua banda, tant Tarragona com el Vendrell es queden amb partit judicial propi.

El director dels serveis territorials de Justícia a les Terres de l’Ebre, Joan Juan, ha valorat, durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, la reordenació del mapa judicial que prepara el govern de l’Estat. En aquest sentit, Juan ha lamentat que el Ministeri de Justícia haja començat a estudiar la reforma a partir d’un informe del Consell General del Poder Judicial, i no prèvia consulta amb les comunitats autònomes.

En la mateixa línia, el director dels serveis territorials de Justícia ha afirmat que la Generalitat manifestarà la seua posició oficial quan rebi formalment la reforma dels partits judicials de Catalunya, ja que això és el que preveu l’Estatut. En qualsevol cas, Juan ha fet notar que agrupar tots els jutjats en un únic edifici a Tortosa seria ara mateix inassolible, des del punt de vista econòmic.

D’altra banda, Juan ha lamentat que el Consell General del Poder Judicial haja optat per un criteri de nombre d’habitants a l’hora d’agrupar els partits judicials, i ha advertit dels inconvenients que la unificació dels jutjats pot provocar als ciutadans de les Terres de l’Ebre. A més, també s’ha referit al fet que la majoria de poblacions de la Ribera d’Ebre quedarien agrupades amb Reus, Falset i Valls. Un escenari que el director dels serveis territorials de Justícia no s’ha volgut plantejar.

Per la seua banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha volgut deixar clar que, a priori, la proposta del nou mapa judicial que ha fet el Consell General del Poder Judicial no suposaria la supressió de jutjats, sinó l’ampliació de les àrees judicials existents agrupant partits judicials.

9 comentaris:

  1. el sistema judicial ja és prou lent tal com està ara... q volen? anar més lent?
    a més, augmentaria l'atur...
    aixo no son maneres d'estalviar!
    Q estalvien en exercit o en dietes i sous de politics i mos dixen a la resta tranquils!

    ResponElimina
  2. Me pareix tan populista i hipòcrita la gent que se creu que baixant els sous dels polítics s’arreglen tots els problemes econòmics d’Espanya. A part que ho repeteixen com a lloros....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per aixo vols ser politic, un sou blindat a costelles del poble. Aixo si que es hipocresia.

      Elimina
  3. I tu? Ja no ho vols ser?

    ResponElimina
  4. En un partit que és finança't per corruptes,no.

    ResponElimina
  5. En lo que se aurien de estalvia es el sou dels politics que tocs se maten per esta dins per algo deu se . Estos pòlitcs que tenin viuen a un al tre mon , si nos que pasin en el sou de un simple treballado , aunque sigue lliçenciat no pasa mol de se mil eurista

    ResponElimina
  6. En lo que se aurien de estalvia es el sou dels politics que tocs se maten per esta dins per algo deu se . Estos pòlitcs que tenin viuen a un al tre mon , si nos que pasin en el sou de un simple treballado , aunque sigue lliçenciat no pasa mol de se mil eurista

    ResponElimina
  7. Per ser que debutes, mileurista, haurien pogut ser una mica més original....

    ResponElimina
  8. Que no és maten els opositors per 4 places de subinspector a l'ajuntament de Barcelona amb un sou de 2.000€? No és tan digna una feina com una altra? Realment tenim un greu problema de cultura política i democràtica en la societat espanyola i comentaris populistes com aquests ho demostren.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta