16 de maig del 2012

L'incendi de Rasquera i el Perelló ja ha afectat 2.400 hectàrees i seguirà cremant tota la nit

Mas confia en què la millora de les condicions climatològiques puga servir per controlar el foc el més aviat possible ·

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquest dimecres a la tarda el centre de comandament de Rasquera, per interessar-se sobre l'evolució de l'incendi que ja ha afectat unes 2.400 hectàrees, i que seguirà cremant durant tota la nit. Amb tot, els Bombers ja han aconseguit "contenir" els flancs nord i sud de l'incendi, segons ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies. Mentrestant, Protecció Civil ha demanat a la Creu Roja que mantinga obert el centre d'atenció dels veïns desallotjats que s'ha instal·lat en el pavelló del Perelló, per poder atendre possibles contingències tot i que una quinzena d'aquestes persones ja han pogut tornar a casa seua.



Mas ha aprofitat per agrair la col·laboració dels nombrosos efectius d'emergència que es troben treballant a la zona des d'ahir al migdia. El president ha dit que els incendis presenten situacions "complicades" i "doloroses", però ha celebrat que no s'hagin produït danys personals. Mas també ha recordat que el fort vent de mestral que ha bufat en les últimes hores ha dificultat les tasques d'extinció, però s'ha mostrat confiat que la situació puga millorar i que el foc es puga controlar al més aviat possible. El president de la Generalitat s'ha reunit a Rasquera amb el conseller d'Interior, Felip Puig, amb els alcaldes dels pobles afectats, el rasquerà Bernat Pellisa i l'alcalde del Perelló, Ferran Cid, i amb els comandaments dels serveis d'emergències, els quals li han traslladat que l'incendi encara no es podrà donar per controlat aquest dimecres. Malgrat tot, la situació de cara a aquesta nit sembla més favorable que no pas ahir.

Imatge Bombers de la Generalitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta