16 de maig del 2012

Màrio Pons preestrena ‘Sègula’ a Deltebre



El realitzador ebrenc Mario Pons preestrena aquest dissabte a Deltebre, en el marc de les festes de la Segregació, la seua última pel·lícula documental, coproduïda per Sègula Films i Televisió de Catalunya, que TV3 emetrà a l’octubre dintre de l’espai “Sense Ficció”. Es tracta de ‘Sègula, el futur de les Terres de l’Ebre’, un documental que intenta explorar les possibilitats de desenvolupament del territori en el context de l’actual crisi econòmica, amb el teló de fons del debat sobre la redacció del futur pla estratègic de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, Pons ha remarcat aquest dimecres que, més que limitar-se a filmar un documental, també calia convidar a la celebració del debat sobre el futur del territori, al costat d’entitats com Amics i Amigues de l’Ebre, la Cambra de Comerç de Tortosa o la URV.

La preestrena serà dissabte al centre cívic de Deltebre, a partir de les onze de la nit, i l’acte també comptarà amb l’actuació dels Sirgadors, autors de la banda sonora de la pel·lícula. El cineasta de l’Ampolla ha estat el convidat d’aquest dimecres a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. El documental retrata de prop les inquietuds d’un extreballador de la Lear, d’autònoms que veuen molt incert el seu futur, o de pagesos del Delta. Però també el punt de vista d’emprenedors com el grup tonyinaire Balfegó, i dels pescadors de la llotja de peix de l’Ametlla de Mar. Segons Pons, la conclusió de ‘Sègula’ és que cal aconseguir la cohesió del territori i promoure una unitat d’acció, per poder vendre els productes de qualitat que tenim a les Terres de l’Ebre.

Màrio Pons és també l’autor del documental ‘La batalla de la memòria’. Després de la preestrena de Deltebre, ‘Sègula, el futur de les Terres de l’Ebre’ també es podrà veure durant les properes setmanes i mesos en altres poblacions del territori com ara Horta de Sant Joan, Alcanar o Flix. De la mateixa manera, també es projectarà en diversos festivals nacionals i internacionals, ja que la pel·lícula ja s’està subtitulant a l’anglès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta