7 de maig del 2012

Tortosa aprova una declaració unitària contra la proposta de cabal ecològic

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al vespre una primera declaració institucional en contra de la propota de cabal ecològic que ha fet la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), ja que fixa per al tram final del riu un cabal ambiental que oscil·la entre els 80 i els 155 metres cúbics per segon. Per tant, un cabal ambiental que es considera “molt insuficient”. De fet, la moció d’Esquerra en contra del nou cabal ecològic s'ha acabat convertint en una declaració unitària en defensa de l’Ebre, que també demana al govern de la Generalitat que "continuï defensant la incorporació dins del nou Pla de Conca de l'Ebre el règim de cabals ambientals elaborat per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre". El text "dóna suport al Govern de la Generalitat perquè aquesta defensa es faci mitjançant totes les vies possibles i davant de totes les institucions afectades, incloent-hi les europees". Els grups signants es comprometen també a presentar al·legacions a la proposta de la CHE. Aquesta declaració conjunta de tots els grups municipals ha arribat després de l'acord sorgit en Junta de Portaveus, que ha permés també retirar la moció presentada pel grup d'ERC amb objectius similars. L'alcalde, el convergent Ferran Bel, s'hi ha referit en acabar el ple, per recordar que a l'Ajuntament de Tortosa totes les iniciatives corresponents a la defensa de l'Ebre s'han fet sempre de manera unitària.

De la mateixa manera, també ha estat aprovada per unanimitat una moció del PSC que reclamava des de Tortosa diners per a un segon pla d’industrialització de les Terres de l’Ebre. En canvi, l’equip de govern de CiU ha rebutjat la moció dels socialistes que reclamava habilitar dues-centes places gratuïtes de pàrquing en els antics terrenys de Renfe. A més, la majoria absoluta de CiU també ha servit per rebutjar una moció d’Esquerra que reclamava la creació d’una Taula de Turisme. El govern de Ferran Bel ha tornat a defensar les seues polítiques de mobilitat, la zona blava i els nous aparcaments, i d'altra banda ha recordat que l’Ajuntamet de Tortosa ja està fent les accions de promoció turística que reclamaven els republicans amb la seua moció. En canvi, la resta de grups havien votat a favor de les dues mocions del PSC i ERC que CiU ha rebutjat. D’altra banda, el ple de Tortosa ha aprovat la rebaixa del 3 per cent dels sous dels regidors, i del 10 per cent de l'aportacio als grups politics municipals. Aquest acord s'ha pres amb el vot favorable de tots els regidors, excepte el de PxC, que s'ha abstingut.


En total, en l'apartat de propostes dels grups municipals s'han debatut sis mocions. PxC ha vist rebutjades les seues tres iniciatives amb els vots contraris de la resta de grups municipals. Les propostes feien referència a instar l'imam de la mesquita de Tortosa perquè condemni públicament les declaracions de l'imam de la mesquita Badr de Terrassa, una segona moció versava sobre la reducció de cotxes patrulla dels Mossos d'Esquadra, i la tercera condemnava la violència antisistema al carrer.

2 comentaris:

  1. Només faltaria això, que lo nostre alcalde ens ha de defensar, és la seva responsabilitat, el seu treball, per això és lo nostre alcalde, per treballar per Tortosa, no?

    ResponElimina
  2. A més, hi ha una coseta que no m'ha passat desapercebuda. Les mocions del PxC de Tortosa. L aprimera no té sentit. Primerm lo imam de Tortosa no té res a veure amb el de Sabadell i exigir que aquest es queixi adoleix d'na falla en lo relatiu al coneixement de l areligió islàmica bàsic, que és un areligió revelada, com el protestantisme, on cada creient pot entendre un missatge diferent del Corà em virtut del que ell entengui d'aquell missatge. En poques paraules, l'Islam no té un dogma determinta, pot variar en virtut al creient que la consideri d'una manera o una latra. Condemnar ho fa la llei, que és a qui li toca, però un imam mai no pot demanar excuses a un altre, l'altre li pot dir que per a ell el Corà diu allò i no el que l'altre pensa, i segons lesreligions revelades això és cert, tot depèn de les percepcions íntimes de cada creient.

    SEgon, i molt llest l'home...si treus cotxes patrulla dels mossos d'esquadra de circulació llavors, com hi ha tanta pobresa, tard o d'hora hi haurà robatoris, sobretot al casc antic, i allò voldria dir que la immigració podria ser atacada de nou sota aquests nous pressupostos...i de pas, com ell va dir al discurs d'iniciació de regidoria, h avingut a ficar pals a les rodes a l'ajuntament. En resum,tant els immigrants, facin o no facin res, i l'ajuntament sortirien tocats i el PXC podria dir que tots el simmigrants són uns lladres, l'ajuntament un inútil i ells l'esperança...pura demagogia, molta trampa i traïdoria i molta mala baba.

    En qunat al tercer seria coherent si qui ho diu fos coherent, però sabent la mala baba que té, ja ni cas mereix la pena fer-li...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta