4 de maig del 2012

Tortosa aprovarà una rebaixa del 3% del sou dels regidors i del 10% de l'aportació als grups polítics


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha informat aquest divendres que el ple ordinari del proper dilluns debatrà l'aprovació d'una rebaixa del 3% de la retribució de tots els membres de la corporació, i d'un 10% en l'aportació als grups polítics municipals. Bel també ha explicat que recentment s'ha acordat amb el Comitè d'Empresa i la Junta de Personal de l'Ajuntament reduir dos punts la paga de productivitat que es liquida anualment, i que representa un 6% de la massa salarial bruta. Això significa una rebaixa d'un terç d'aquesta paga. L'alcalde ha recordat que a començaments d'any ja va anunciar que caldria fer un ajustament en aquesta aportació extraordinària, la qual ara s'ha acabat concretant. Pel que fa la rebaixa a regidors i grups polítics, ha precisat que sempre que s'ha acordat una rebaixa salarial al personal municipal se n'ha aprovat una d'igual o de superior per als membres de la corporació.

Al principi del mandat es va aprovar el nou règim de retribucions per als regidors i els grups municipals. Així, cada grup polític percebria fins ara una aportació mensual fixa de 250 euros, més 125 euros més per cada regidor que tinga cada grup. Això suposava una rebaixa del 22% respecte del mandat anterior, quan l'assignació per grup polític era de 320 euros, i per cada regidor, de 160 euros. D'altra banda, per assistència al ple, els regidors cobrarven 470 euros, una xifra inferior als 500 euros del mandat anterior i als 474 euros del període 2003-2007. Però els regidors només podien cobrar cada mes per haver assistit a un ple, per dues juntes de govern, per dues comissions informatives, per una junta de portaveus i per dues juntes de coordinació dels regidors de barri. Això suposava que els regidors de l'oposició cobraven un màxim de 870 euros mensuals; els regidors de l'oposició que eren portaveus de grup, fins a 1.105 euros al mes; els regidors del govern municipal, un màxim de 1.250 euros mensuals, i els tinents d'alcalde, fins a 1.800 euros. D'altra banda, la primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, només cobra del consistori per assistències, ja que el sou com a regidora és incompatible amb la seua retribució com a diputada al Parlament de Catalunya. El tinent d'alcalde d'Espai Públic, Domingo Tomàs, és l'únic regidor amb dedicació exclusiva, i tenia un salari de 48.000 euros.

D'altra banda, Bel també ha avançat que el Ministeri d'Hisenda ha aprovat el Pla d'Ajustament presentat recentment per l'Ajuntament de Tortosa, i que permetrà liquidar les factures pendents amb els proveïdors. Així, durant la primera quinzena de maig es convocarà un ple extraordinari per concertar l'operació de crèdit que ha de permetre fer front als diversos pagaments pendents.

40 comentaris:

  1. a mi m'han baixat lo sou 20%...

    ResponElimina
  2. a mi pecadora no me l'han baixat el sou,pero tampoc cobro 48.000 euros com Dominguet i faig dedicacio exclusiva com aquell q diu a l'empresa xd

    ResponElimina
  3. ARA SI, pero cuan el poble crea un informe sobre com esta actualment la ciutat i es demana una mica de solidaritat i empatia per els nostres politics, resulta ser una mocio esvieixada i marginal.

    PD igualment vos retalleu mol poc el sou

    ResponElimina
  4. Pos si Eric tens tota la raó.

    ResponElimina
  5. Bueno...com que cobra més de Madrid que de Tortosa...pos tampoc serà tant de sacrifici, Meritxelleta també cobra de les Barcelones, pos tampoc...i lo Domingo Tomàs, pos bueno li han baixat menos que a un funcionari...en fin, poc i tard!!

    ResponElimina
  6. Els regidors d'ERC a l'EMD de Campredó donen íntegrament el salari a la Fira Mestràlia de Campredó, tots els mesos. Remuneració zero. I a Tortosa hi ha el cas de Jordi Jordan, d'ICV, que dóna part del salari a entitats benèfiques. Són uns bons exemples...

    ResponElimina
  7. Emigdi no oblidis a Pau Fernández, president del PP tortosí que també dona part del seu sou a una entitat benèfica des del mateix dia que fou escollit pel poble jesusenc.

    ResponElimina
  8. Sí però si resulta que no va als plens, com me diuen, poca cosa faran els que han de rebre part de la remuneració "per assistència" com va prometre.

    ResponElimina
  9. Hi ha circumstàncies personals que potser desconeixes però que són molt respectables. Avui en dia tothom ens hem de guanyar la vida com podem i on podem i a pesar de lo que molts diuen hi ha sous polítics que no donen ni per menjar.

    ResponElimina
  10. El que dius no contradiu en res el que jo he dit.
    Per altra part, no voldràs reivindicar que el càrrec de regidor d'una EMD, ha de donar per menjar ?

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. La ridicula rebaixa anda ya mos estan foten lo pèl o que???

    ResponElimina
  13. Cucafera, Pau ara mateix és a Madrid intentant guanyar-se la vida. El bitllet d'AVE d'anada i tornada no sé quan costa però imagino que sobre els 200€... així que tu mateix.

    ResponElimina
  14. Per favor Gutijaume, estem en el que estem.

    - No em mescles les coses, què té a veure que hagi d'anar a Madrid en que deixi de complir en allò que es va comprometre ( d'assistir )
    - Què vols dir, que ara que té més gastos no cal donar ? Si no és així, per què m'ho dius ?
    - Jo, si anés a treballar a Madird, t'asseguro que en AVE no aniria.

    ResponElimina
  15. La crisis econòmica afecta a tothom per igual! O et penses que per estar lligat a la política estàs blindat de les misèries d'aquesta crisis? Un altre es quedaria segut a casa seva esperant a que li vingui la feina o cobrant l'atur fins que s'esgoti, d'altres decideixen buscar-se la vida encara que tinguis que deixar enrere amics, família i comoditats.

    Són molts els catalans que han hagut de desplaçar-se a Madrid per trobar-ne feina (quasi mig milió) perquè a la seua terra no n’hi ha. I criticar una decisió tant valenta que amaga molt d’esforç i valentia és vil i covard.

    ResponElimina
  16. Gutijaume, estàs nerviós ho és una cosa innata ? Vols dir que et trobes bé ?

    Hi havia dit: "...si resulta que no va als plens, com me diuen, poca cosa faran els que han de rebre part de la remuneració "per assistència" com va prometre ".
    Tot ha vingut per la referència que tu has fet de Pau Fernandez dient que "dona part del seu sou" . Primer, si el que cobra no és ni sou, si cobra per assistències ( i no assisteix ) em vols dir quant dona ?
    Ni he dit per què no hi va, ni he dit que no tingui motius. És més, ara, sabent-ho, l'únic que puc fer és lamentar que se'n hagi d'anar fora de casa per guanyar-se la vida. Només he volgut posar de relleu, quan has volgut treure pit, que la cosa, ben bé com ho venies, a la pràctica, no és.
    I que ara parles de covardia i vilesa, em diguis que jo he criticat que se'n vagi a treballar fora d'aquí....És perfectament legítim que se'n vagi a Madrid, la Xina o Freginals. Jo no tinc cap dret a qüestionar-ho. Una altra cosa és si això l'impossibilita per les obligacions que va contraure.
    Repeteixo: Si cobra per assistències i no assisteix, no cobrarà, i sinó cobra, el que donarà i no res tot va pel mateix camí. A què ho entens ? Pos només era això.

    ResponElimina
  17. Fins que ha tingut que marxar ha estat assistint, cobrant i per tant donant la corresponent part a aquesta societat benèfica. Segurament fins al moment ha degut assistir a més plens que el López Tena que s'ha aussentat ja en cinc ocasions (l'última per anar a una comunió) ;)

    ResponElimina
  18. Jo només deia, ravalejant, que els dos companys d'ERC Campredó donen el sou íntegre, tot. No he dit dels polítics d'esquerres, sinó dels dos companys. Gràcies pel comentari sobre la fira.
    Quant a Jordi Jordan, amic personal meu, no sé si la xifra que dius és la correcta. Fins l'any passar treballava a mitja jornada com a professor a Cambrils i l'altra mitja com a agent sindical. En mitja jornada li pagaven això? Senzillament, no ho crec. I està molt bé el que ha fet ara amb la cessió de part del seu sou.

    ResponElimina
  19. López Tena ? No sabia que és regidor a Jesús...
    Vols que parlàssim de Sanchez Camacho ? Vols dir que es pot ser diputada al Parlament, senadora, presidenta del PP català, fer d'interlocutora àulica amb el govern central i no faltar a alguna sessió del Parlament o senat ?

    ResponElimina
  20. No sé si la xifra és correcta o no, però suposo que els 45.000 € fan referència a quan estava com a càrrec de confiança de Joventut a l'ajuntament.

    ResponElimina
  21. Es patètic veure com ara los sinyós polítics se posen "medalletes" en los diners que donen a entitats benèfiques, cosa que me sembla molt bé, però quan ho fas fent propaganda o te la fan los companys de partit...pos no me sembla ètic, perquè no dixo de veure cert interès, digueu-me malpensat. En quant al senyor Pau Fernandez, pos li aplico lo mateix cuento, en l'agreujant de que si no ho entès malament no viu aquí, sigui pel motiu que sigue, però trobo molt malament que conservi el seu càrrec a la corporació municipal, encara que cobre 2 euros per al cafè, ho fa per tenir curriculum i pujar graonets...?la gent l'ha votat per a que treballe a nivell local i si no pot pos que s'ho dixe ja que no pot exercir lo seu càrrec en condicions...això si si no recordo malament era el que soltava aquelles perles de les revisions mèdiques als inmigrants...en fin, Guti, Emidgi and company veieu la palla a l'ull de l'altre però no la viga al vostre...sovint agrairia que tinguesseu una mica més d'esperit d'autocrítica...

    ResponElimina
  22. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  23. La remuneració dels càrrecs de confiança, suposo, que no és exclusiu dels partits d'esquerres. Però bé així ha anat tot i entre tots han construït el desastre econòmic actual. Han no hem... el contribuent i el treballador no en som culpables de tot aquest desori. els partits polítics fa anys que són ETTs però amb salari gratificant. No hi ha remei en veure com actuen i com funcionen i com endollen els seus.

    ResponElimina
  24. Emigdi no oblidis que el Govern tripartit (inclosos els membres d’ERC) cobraven un 25% de sou més que l’actual, i el mateix pel que fa a diputats i consellers. Això sense tenir en compte els càrrecs de confiança, vols en classe “bussines”, hotels cinc estrelles, dietes de luxe etc.

    ResponElimina
  25. Saberut, és el primer cop que diem en públic que els companys han renunciat al salari. I en un simple comentari d'un bloc. Cap propaganda gran, em sembla...

    ResponElimina
  26. Saberut,és el primer cop que diem en públic que els companys han renunciat a tot el salari per donar un cop de mà al certamen firal. no hem fet cap gran propaganda, ho he dit jo, sense consultar-los-ho i en un bloc.

    ResponElimina
  27. Gutijaume, res del que dius té a veure amb el que jo comentava dels meus companys. Ara bé, segur que els del pepé van en classe turista i a hotels de segona classe... i no tenen càrrecs de confiança. Tu mateisx...

    ResponElimina
  28. Temps al temps, estes coses porten el seu temps, però hem d'entendre que qui es dedica a la política local (excepte els peixos grossos de CiU) no tenen la vida solucionada i com una persona més han de guanyar-se la vida, aquí o on sigui.

    Pel que fa a la perla del immigrants que quedi clar que jo em reafirmo i ojalá es fessin. Els nostres avis quan arribaven a Suïssa el primer que feien era passar una revisió sanitària de cap a peus. Si se'ls hi treu assistència mèdica als immigrants mal fet, si se'ls hi dóna: mal fet també. La qüestió és queixar-se es faci el que es faci. Autocrítica diu lo saberut este...

    ResponElimina
  29. Molts dels polítics actuals millor seria doncs que es guanyessin la vida on sigui i no aquí. Alguns que de polítics viuen molt bé no se la guanyarien. S'ha creat un model polític molt dolent, on es premia la mediocritat i l'obediència cega a qui mana. Per suposat, que hi ha casos diferents, però aquesta és la sensació que tinc. Ara bé, parlar de les despeses dels altres no és correcte si es té militància política, ja que només cal mirar a redós teu.

    ResponElimina
  30. Ho dia Emigdi perquè tant el PP a nivell nacional com CiU a Catalunya han reduït tant els sous, com els càrrecs de confiança, com els privilegis que fins ara havíeu gaudit l'esquerra sense cap tipus de remordiment.

    ResponElimina
  31. Només et puc dir que m'és difícil de creure. A la vegada en què s'ha tirat fora molta gent, resulta que han endollat com tots a tots els departaments a nivell de Catalunya. Desconec a nivell d'allà a Espanya, però no crec que sigui diferent. Segur que l'Espe ha reduït càrrecs de confiança? Dic aquesta com molts altres. No hi ha partits malgastadors i d'altres d'estalviadors, no és cosa d'esquerra o dreta. El model jo mano jo endollo se l'han apropiat gairebé tots, o sense el gairebé.

    ResponElimina
  32. Total, que t'has escapolit de l'al·lusió a Sanchez Camacho.

    ResponElimina
  33. Jo crec que aquesta mesura arriba tard i malament, s'hagués tingut d'implementar al principi de la legislatura. Recordeu que l'han fet entrar amb urgència al ple d'avui, potser l'equip de govern vol despistar al personal, vist el poc calat polític que presenta el ple de maig. Si no fos per l'oposició, només hi hauria dos punts a l'ordre del dia i un d'aquest dos entrat en presses, és a dir, molt poca feina en la que està caient. En fi, anem a veure que dóna de si el ple.

    ResponElimina
  34. Oh, i si un mes no hi ple, passa alguna cosa ? A banda de no cobrar l'assistència ?

    Pregunta:
    Sense el ple d'avui ( 2 punt del govern i 5 mocions de la oposició ) no estalviarem, si fa o no fa, el mateix que ara amb la rebaixa del 3 % ? O més ?
    És un pèl populista ho sé, però, quant costa un ple ? Les retribucions per assistència és diu així per qüestions legals, però no deixa de ser una recompensa o "salari", per tant, no és que es paguin les 2/3 hores del Ple, és "paga" el treball que es va fent al llarg del mes, la preparació precisament del Ple etc. Passa que, en el cas d'avui, el treball -per les mocions- el portarà la oposició més que el govern.

    ResponElimina
  35. Emigdi quan era el segon del Imact Emigdi ,lo que passa que tenim poca memòria històrica només ens hem recordem del que volen i anims en la fira!

    ResponElimina
  36. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  37. Com a bon "polític" (dels de fireta, no dels de veritat) no has contestat el que havia comentat del teu amic Pau Fernandez, que vivint a Madrid (cosa molt respectable, si el xaval s'ha de gunayar les garrofes, pos se va on sigue) conserva el seu carrec polític aqui, encara que no s'hi pugue dedicar. Si jo voto un representant local és perquè vull que treballi pel meu poble, poca cosa podrà fer a 500 Km...en politica local dic, però bueno has preferit escaquejar-te en lo dels inmigrants per no justificar l'injustificable, o potser no valia la pena contestar al Saberut "este"...ai quin futur mos espera!!

    ResponElimina
  38. Ravalejant, no coneixia Jordi aleshores. No és excusa, el vaig conèixer quan ja no estava a l'ajuntament. Quant als sous dels càrrecs de confiança, coincidirem que són excessius i molts cops francament innecessaris i inútils. Ara també hi ha regidor estrella que guanya una fortuna, per exemple.

    ResponElimina
  39. Gràcies de nou pels comentaris sobre la fira. Justament enguany l'organització de la qual ha penjat d'un fil per tema econòmic, però ens n'hem sortit i amb moltes activitats amb cost zero. De fet acabem d'organitzar unes molt bones jornades templeres amb cost zero i carregades d'activitats, que ens ha portat a guanyar uns quants euros que ens seran molt útils per la fira. En canvi, els ajuntaments et diuen que no tenen pressupost per fer activitats culturals... què hi farem? Per càrrecs sí que hi ha diners...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta