26 de juliol del 2012

Arran Maulets bombardeja el monument franquista de Tortosa en un videomuntatge



L'organització independentista Arran Mauletes Terres de l'Ebre ha penjat aquest dijous a la tarda un videomuntatge en el seu perfil de Facebook, en què simula el bombardeig del monument franquista de Tortosa, que es va inaugurar el 1966 en memòria de "los combatientes que hallaron gloria en la Batalla del Ebro". De fet, la difusió d'aquest vídeo a través de les xarxes socials d'internet -també a Twitter- coincideix amb el 74è aniversari de l'inici de la Batalla de l'Ebre. "Fora monuments feixisites. Ni a Tortosa ni enlloc!", han escrit també els membres d'Arran Maulets Terres de l'Ebre en el seu compte de Facebook.

12 comentaris:

  1. M'ha fet molta gràcia, jo sóc més partidari de desmuntar la ferralla i reciclar-la, mantenir la pilastra per recuperar el pont de la cinta, com a passeig.

    No entenc com en democràcia cap partit s'ha atrevit a desmuntar-lo. ni Vicent Beguer (CiU), ni Marià Curto (ciU), i Joan Sabaté (PSC) ni ara Ferran Bel (CiU), i això que tant ICV com ERC han compartit governs.

    ResponElimina
  2. Al principi m'ha semblat com si un "super-dit" el xafés i amb el seu poder energètic el fes explotar.
    La segona visió ha sigut la del míssil des de les Ferreries.
    Jo, com soc un "freak" més aviat veig la seva destrucció emmarcada dintre de la fusió de casquets polars i devorat pels monstres que estan enterrats ara mateix sota el gel.
    Una espècie vulcaniana que sobreviu a base de ferro i te la cara de Rato, si es mascle i d'Elvira Rodriguez si és femella.
    Adeosdad, tu has arribat a pensar mai que tots els alcaldes que ha tingut la ciutat eren, o son, catòlics practicants? Com Saumells i el protagonista de "l'Obelisc de la Victòria"?
    Això s'arreglarà quan un musulmà, o jueu, arribin a ser alcaldes.

    ResponElimina
  3. si és per contentar als catòlics, substituïm la ferralla per una imatge de la mare de déu de la cinta.

    ResponElimina
  4. aixo si q es fer obres en temps de crisi

    ResponElimina
  5. Adeosdad, em sembla ben irreverent que la Mare de Déu de la Cinta estigues feta de ferralla reciclada, però, altres decidiran per natros, no et quede cap dubte d'això.
    Segueixo apostant per un pont, que, amb la crisi, hauria de ser de troncs lligats amb cordes, com abans del descobriment dels plànols escrits. Ni pa ciment queda.

    ResponElimina
  6. Pos crec que al pressupost de la Generalitat tenen 19 milions d'euros per al Xerta-Sénia i només amb un milió crec que treuríem aquesta vergonya del mig del riu i s'hi podria fer una passarel·la per a persones i vehicles de dos rodes.
    Però a Bel li deu fer mal això de treure la creu catòlica del mig del riu.

    ResponElimina
  7. Jo crec sincerament que no és molt conveninent tenir un monument d'aquestes caracaterístiques a la ciutat. Jo faria per tant un monument conmemoratiu a la Defensa de l'Ebre.

    ResponElimina
  8. @David: un monument commemoratiu a la Defensa de l'Ebre ja el van "intentar" fer afegint-hi una placa dient que l'aguilot aquest era per als caiguts d'ambdós bàndols. Suposadament amb això ja van donar el tema per tancat.

    Cada cop que passo pel pont sento vergonya com a tortosí que encara estigui d'en peu.

    ResponElimina
  9. Jordi, em referia a un monument a la defensa, a la lluita per convervar el riu, un relacionat en la plataforma en defensa de l'ebre, per ser concrets.

    ResponElimina
  10. ah doncs em sembla molt bona idea. De fet tot el que sigui treure el pollastre aquest del riu ja seria positiu.

    Salut.

    ResponElimina
  11. Feixistes de la Marfanta dient que este vídeo incita a la violència i és anticonstitucional en 3 2 1...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta