24 d’agost del 2012

Tortosa torna a avançar el pregó i la proclamació de les pubilles de la Cinta

TORTOSA (Baix Ebre).- El parc municipal Teodor González serà aquest dissabte l’escenari de la proclamació de les pubilles i del pregó de la festa major de Tortosa. De fet, tot i que la Cinta no començarà oficialment fins al proper dijous, 30 d’agost, dissabte a la tarda tindrà lloc la proclamació de la Reina i de la Reina Infantil de les festes, així com la imposició de les bandes i les insígnies de l’Ordre de l’Atxa a les pubilles i pubilletes. Enguany, la Reina serà Mar Audí Serret, de l’Agrupació de Veterans de Futbol Tortosa, mentre que la Reina Infantil serà Paula Miravalls González, de l’Associació de Veïns de la Simpàtica. Per la seua banda, el pregó anirà a càrrec del president de la Fundació Casa d’Acollida i expresident de Càritas Interparroquial de Tortosa, Lluís Lamote de Grignon. El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha explicat aquest divendres que ja està gairebé tot a punt per poder celebrar aquest preludi de les festes de la Cinta.

En la mateixa línia, Tomàs ha assenyalat que la principal novetat d’enguany serà la participació de totes les colles de cultura popular de la ciutat en el seguici festiu que acompanyarà les pubilles. Serà a partir de dos quarts de set del vespre, des de la plaça de l’Ajuntament fins al parc municipal. A més, com és tradicional, durant l’acte es comptarà amb les actuacions de l’Orfeó Tortosí i de la Banda Municipal de Música de Tortosa. El regidor de Festes ha defensat la necessitat de separar la proclamació de les pubilles i el pregó de la resta d’actes de les festes de la Cinta. Sobretot, tenint en compte l’actual model de festes, de només cinc dies. Tomàs també ha destacat que per a l’acte de proclamació de les pubilles hi haurà més de 200 noies i xiquetes, entre les pubilles i pubilletes entrants i sortints.



D’altra banda, aquest dissabte també està previst la celebració del Riverland Festival, amb la instal·lació de dos escenaris al pavelló firal de Remolins. A banda, al teatre auditori Felip Pedrell es representarà l’obra Amnèsia amb regalèssia, a càrrec del grup de teatre Pastisset. Finalment, durant tot el cap de setmana es faran les proves del circuit de penyes.

Imatge AJuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Cinc i dos son set dies. Llaurant una mica fins l'11 -S, total... perdo el conte.I esperem... que entre mig no hi facin baldanades ;-)
    Per cert, es superposen les festes de Remolins i les de Tortosa?????????
    Això si que és un fenomen del mon mundial!
    Apa.

    ResponElimina
  2. Millor dixar als de Remolins de fer les festes de la Cinta...surtirien més lluïdes i mos podriem estalviar sous de certa gent en dedicació exclusiva...que per al que fa i res tot és lo mateix.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta