25 d’agost del 2012

La calor i la falta de pluja fan caure un 30% la collita de raïm a la Terra Alta


GANDESA (Terra Alta).- L'augment de les temperatures de les últimes setmanes i l'escassetat de les pluges al llarg de la passada primavera i l'estiu han desencadenat una davallada del 30% de la collita de raïm d'enguany a la DO Terra Alta. El seu president, Jaume Descarrega, ha dit que l'any del 30è aniversari de la DO anirà acompanyat per la "mala notícia" de la disminució en la producció. El president ha lamentat el cop econòmic que representarà la caiguda de la producció en una comarca, especialment agrícola i en un context com l'actual. Si l'any passat les xifres es van situar en els 37,5 milions de quilos recollits, enguany rondaran els 30 milions de quilos. La DO Terra Alta està formada per 45 cellers.

Amb tot, la falta de pluges -i per tant, de fongs que poden danyar el raïm- garanteix una qualitat molt bona del raïm. "És un raïm sa i impecable" ha assegurat Jaume Descarrega. El president de la DO ha dit que aquesta última setmana d'agost han començat a arribar els primers tractors carregats amb raïm a les cooperatives de la comarca. Aquest és el cas de la de Corbera d'Ebre, que aquest divendres ha rebut els primers centenars de quilos de raim dels pagesos del territori.

Segons ha explicat, els primers dies de verema serveixen també per la "posada a punt" de la maquinària agrícola i per acabar d'enllestir tot el necessari per la verema d'aquest 2012. Tot i que la DO Terra Alta abasteix diferents varietats de raïm, la garnatxa blanca i negra representen un potencial molt elevat pel territori. De fet, un terç del volum mundial d'aquesta varietat es cultiva a la comarca de la Terra Alta. Entre les dues varietats, l'extensió se situa al llindar de les 5.000 hectàrees.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta