2 de gener del 2013

Ferré rebutja les crítiques de l’oposició al pressupost d’Amposta



AMPOSTA (Montsià).- La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Amposta, Isabel Ferré, ha rebutjat aquest dimecres les crítiques de l’oposició al pressupost municipal per al 2013, que el govern de Convergència i Unió va aprovar en el ple del passat 21 de desembre. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Ferré ha afirmat que els vots contraris dels grups d’Esquerra, del PSC i de PxC no estan justificats. La regidora d’Hisenda i primera tinent d’alcalde ha detallat que va reunir-se amb els diversos grups de l’oposició per intentar consensuar el pressupost del 2013, i ha lamentat que el grup d’Esquerra haja volgut aprofitar políticament que la reducció en les retribucions dels regidors és del 5%, quan la retallada en els salaris dels treballadors de l’Ajuntament ha estat del 7%. De la mateixa manera, Ferré ha afirmat que, amb les crítiques al complement de productivitat que cobren els treballadors municipals, els grups de l’oposició volen “crear mala sang” entre la gent d’Amposta que ho està passant malament.

D’altra banda, Ferré també ha lamentat que el PSC votés en contra del pressupost del 2013 amb una crítica a l’endeutament d’Amposta. Segons la regidora, tot i el deute de 14,8 milions d’euros, l’Ajuntament ampostí tindrà permís per endeutar-se a partir del 2014 perquè és un dels més sanejats del país, i cada any amortitza uns dos milions d’euros de préstecs anteriors.

La regidora d’Hisenda ha detallat que es tracta d’un pressupost de contenció i de transició, ja que servirà perquè l’Ajuntament d’Amposta puga tornar a endeutar-se i fer inversions en obra pública a partir del 2014. I é que actualment el govern de l’Estat no deixa que els ajuntaments puguen demanar préstecs per fer obres. A més, per al 2013 hi ha un superàvit de sortida de gairebé 700.000 euros, que permetrà que Amposta puga fer calaix per al 2014 i alhora escurçar els terminis de pagaments als proveïdors de l’Ajuntament.

Ferré ha conclòs que durant el 2013 l’Ajuntament d’Amposta farà poques inversions, ja que només hi podrà destinar 376.000 euros de recursos propis. La primera tinent d’alcalde ha parlat de despeses generals d’urbanització i del campanar de Poble Nou, tot i que confien en rebre subvencions per fer altres obres a través del pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta