29 de gener del 2013

Franquet reclama la mobilització de polítics i usuaris per millorar els trens a les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, Josep Maria Franquet, s’ha mostrat aquest dimarts escèptic sobre els resultats que puga aconseguir la comissió de seguiment que ha impulsat la Cambra de Comerç de Tortosa per negociar amb la Generalitat, amb Renfe i amb Adif la millora dels serveis ferroviaris i del transport públic al territori. De fet, ha fet una crida a la classe política però també als usuaris del trens, perquè exigeixin i reclamin millores amb més contundència. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21, Franquet ha fet una aposta pel diàleg amb les administracions superiors, i especialment amb el govern de l’Estat, per a la millora de les infraestructures de les Terres de l’Ebre. Però Franquet ha volgut advertir que el territori ja acumula dècades de promeses incomplertes i d’un cert cansament. Per tant, caldria tenir clares quines obres i quins serveis necessiten les Terres de l’Ebre, i “exigir amb fermesa que les facen d’una vegada”. En aquest sentit, el president del Consell Econòmic i Social ha volgut deixar clar que l’actual crisi econòmica ja no pot servir d’excusa per mantenir la falta d’inversions a les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, Franquet s’ha mostrat crític amb la decisió de la UGT, CCOO i USOC de no assistir a la reunió convocada dilluns al vespre per la Cambra de Comerç de Tortosa, ja que els sindicats també formen part del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre. Amb tot, Franquet ha valorat que els dos mesos de marge que ara s’ha donat la Cambra de Comerç seran “insuficients”. Segons ha remarcat, aquests converses amb la Generalitat, Adif i Renfe necessitaran més de dos mesos, però després caldrà prendre mesures més contundents. A més, Franquet ha recordat que tots els partits polítics han promès en campanya l’aturada dels trens Euromed a l’estació de l’Aldea, inclòs el Partit Popular que ara governa a l’Estat espanyol.

El president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre ha afirmat que els polítics del territori són els primers que haurien d’exigir amb més fermesa la millora de les comunicacions i les infraestructures, com passa en altres llocs del país. De fet, ha assenyalat que també la gent de l’Ebre ha de mobilitzar-se i exigir millores en el servei. Si cal, presentant queixes a les estacions, cada vegada que pugen i baixen d’un tren.

Franquet ha assenyalat que les Terres de l’Ebre tenen dret a reclamar, a causa de la poca inversió històrica al territori; per la solidaritat amb temes com el minitransvasament de l’Ebre al Camp de Tarragona, i també per una qüestió de reequilibri territorial. A banda, també ha aprofitat per reivindicar millores per a la línia de trens Reus-Móra la Nova, molt sovint oblidada en les reclamacions d’alguns sectors polítics, socials i econòmics de les Terres de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta