29 de gener del 2013

L'exgerent de la cooperativa de l'Aldea reclama 134.000 euros per 'acomiadament improcedent'


L'ALDEA (Baix Ebre).- L'exgerent de la cooperativa de l'Aldea, Daniel Ferré, reclama a l'entitat 134.000 euros en concepte d'indemnització pel seu acomiadament suposadament 'improcedent'. Així ho ha fet palès aquest dimarts al matí en un dels dos judicis per les demandes laborals presentades contra la societat, que el va fer fora en considerar-lo responsable de la fallida de la secció de crèdit i del concurs de creditors de la cooperativa. Ferré, sobre el qual pesa un embarg a petició de l'administració concursal i fa front a una querella criminal, ha recordat que la junta rectora va signar l'any 1996 un contracte que estipulava aquesta indemnització. D'altra banda, l'entitat ha acceptat pagar-li 17.000 euros per les pagues i vacances pendents.

La junta rectora de la cooperativa ha sortit satisfeta del Jutjat Social de Tortosa, en considerar que la posició defensada per Ferré no té "consistència". Així ho ha valorat la presidenta de la societat, Montserrat Llosa, que s'ha mostrat perplexa davant les reclamacions monetàries de Ferré, a qui la majoria social dels impositors i socis assenyala com a principal responsable d'un forat de més de 7 milions d'euros i el bloqueig de 4,5 milions en estalvis.

L'exgerent, però, es referia a un contracte firmat per la junta rectora de l'any 1996 -no s'ha aportat cap còpia, però constava en les actes-, pel qual s'estipulava que, en cas de ser rellevat com a gerent, havia de tornar a ocupar el lloc de comptable o ser indemnitzat amb 12.000 euros i 30 dies per any treballat des del moment que es va incorporar a l'entitat, l'any 1981. En total, 134.000 euros. "Com pot ser que havent efectuat aquest daltabaix a l'empresa ara l'haguem d'indemnitzar?", s'ha preguntat Llosa.

Malgrat tot, sigui quina sigui la sentència judicial, Ferré difícilment podrà disposar, a la pràctica, de qualsevol indemnització. El mateix administrador concursal, present al judici, ja ha acreditat documentalment davant el jutjat del Social que sobre ell pesa una ordre d'embargament de béns per valor d'1,6 milions d'euros per la seua presumpta responsabilitat en el forat generat a la cooperativa.

En l'àmbit penal, l'exgerent, a més, ha de fer front contra ell una querella criminal presentada per l'actual junta rectora per presumptes administració deslleial, apropiació indeguda així com falsedat en balanços, comptes i informes.

Malgrat tot, l'altre judici que s'ha celebrat aquest dimarts al matí ha acabat amb acord entre les dos parts. Així, la cooperativa ha acceptat pagar a Ferré 17.000 dels 24.000 euros que reclamava en concepte de pagues extraordinàries i vacances, entre d'altres, després que es fes efectiu el seu acomiadament el 25 de gener del passat 2012.

Via ACN

1 comentari:

  1. Osigue; este tio ha arruïnat a un munt de gent, i damunt té lo morro de demanar una indemnització...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta