21 de gener del 2013

La crescuda del cabal de l'Ebre inunda passejos i embarcadors al tram català del riu

TORTOSA (Baix Ebre).- El riu es manté aquest dilluns, segons les dades de l'aforament de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) a Tortosa, amb un cabal de més de 1.300 metres cúbics segon, amb motiu de la crescuda controlada provocada pel desembassament als pantans de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix. La crescuda és conseqüència de les maniobres que l'organisme de conca efectua en el sistema de pantans de Mequinensa i Riba-roja d'Ebre, amb un desembassament controlat que ha de generar capacitat de resguard per acollir l'avinguda que baixa per l'eix central del riu arran el temporal de pluja al nord de la península Ibèrica.

De fet, Protecció Civil va emetre a finals de la setmana passada un avís del pla Inuncat informant sobre aquesta situació als pobles riberencs. Així, durant el cap de setmana s’han inundat horts, passejos propers al riu Ebre i embarcadors de poblacions com ara Ascó, Móra d’Ebre, Garcia, Miravet, Xerta, Aldover o Bítem. De la mateixa manera, a Tortosa ciutat també ha quedat completament cobert per l’aigua el passeig fluvial arran de riu que ha construït durant els darrers mesos la direcció general de Costes, així com els diversos embarcadors de la capital del Baix Ebre. Segons la CHE, la situació del riu no és preocupant a les Terres de l’Ebre, i el cabal del riu no hauria de pujar als nivells del maig del 2007, que és quan es va produir l’última riuada més important. En canvi, en les parts altes de la conca, com ara Tudela i Castejón, ja s’han produït les primeres afectacions greus. D’altra banda, per demà dimarts es preveu que el cabal de l’Ebre a Saragossa puga superar amb escreix els 2.000 metres cúbics per segon. Precisament, uns nivells que no es registraven des de la primavera del 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta