7 de febrer del 2012

Tortosa no celebrarà el Carnaval

La junta de l'Associació de Veïns de Ferreries-Sant Vicent ha pres la decisió de no organitzar cap dels actes tradicionals del Carnaval del 2012, que en el cas de Tortosa acostuma a celebrar-se una setmana després de la resta de municipis del territori. El motiu principal ha estat la retallada en els ajuts que rep l'associació per part de les administracions, a causa de la crisi econòmica.

Així, el president de l'entitat veïnal, Jordi Moreso, ha confirmat aquest dimarts que ja han informat de la decisió l'assemblea de socis i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, amb qui van reunir-se dissabte passat per tractar de diversos temes d'interès per ael barri. En aquest sentit, la decisió de no celebrar el Carnaval ha estat compartida per la majoria dels membres de la junta i, segons Moreso, també va ser molt ben rebuda per l'alcalde. Per la seua banda, l'Ajuntament de Tortosa també ha pres la determinació de no organitzar cap acte amb motiu del Carnaval.

Segons Moreso, amb aquesta decisió l'Ajuntament podrà destinar els 3.000 euros amb què contribuïa als actes del Carnaval a d'altres actuacions prioritàries per al barri de Ferreries. I l'associació de veïns, per la seua banda, podrà concentrar tots els seus esforços econòmics en l'organització de les festes majors de Ferreries, per Sant Joan. L'any passat, la Gran Rua de Carnaval del barri de Ferreries, que hauria arribat a la seua 32a edició, va haver de ser suspesa a causa del mal temps.


39 comentaris:

  1. Ja està bé, jo crec que lo carnaval no és una prioritat a Tortosa.

    ResponElimina
  2. Muertosa renaix del les calaixeres amagades.

    ResponElimina
  3. La prioritat es mantenir les cadiretes i els sous dels polítics i dels càrrecs de confiança. Clar. Faltaria més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aixo no és prioritari, però no los convenseras.

      Elimina
  4. Quan no n'hi han ganes, no n'hi han ganes i punt...no cal tirar sempre a mà de subvencions, de vegades la imaginació pot més que els calers, però aquí hi veig més les poques ganes dels organitzadors que altra cosa...

    ResponElimina
  5. Quan han costat les festes del barri de Ferreries? Quanta gent hi ha participat? Quan costa el Carnaval? Quanta gent hi participa? Es podria fer un altre model de rua més econòmic? No podrien donar suport econòmic els comerciants de Ferreries a canvi de publicitat directa per exemple?

    Si ens limitem a criticar i a lamentar-nos no solucionarem res... Perquè no es busquen alternatives?

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat una rua de carnaval com la de ferreries sol et caldria pagar el confetti? pq per tallar el carrer no et cobren res,i les disfresses se les paga cadascu. Molta rao Gutijaume

      Elimina
    2. Kaesar el què surt car són les assegurances, els premis, les xarangues... però com molt bé diu Saberut si no es fa és perquè no tenen ganes. Quines alternatives es podrien trobar?


      - Podrien fer-se rues conjuntes, per exemple Roquetes i Tortosa i així compartir despeses.

      - Per exemple els premis que es donen a les millors disfresses, en lloc de ser en metàl•lic, podrien ser un sopar a un restaurant; un val per gastar en una botiga...d’aquesta manera aquells establiments que volguessin fer-se publicitat podrien aprofitar aquesta opció, més efectiva i alhora econòmica que anunciar-se pels mitjans.

      - Més idees?

      És una llàstima que els crios es quedin sense desfilada desprès de 32 anys, en lo bé que s’ho passen...

      Elimina
    3. Gutijaume, jo no posaria en subte si l'Associació de Ferreries té o no té ganes de buscar alternatives economiques per celebrar el carnaval... No només hi ha un tema economic sinó que al darrera hi queda molta feina per celebrar un acte com aquest. Crec que ha sigut més una revelació contra l'ajuntament…
      Les teves propostes són ideals, és més, crec que l'ajuntament s'ho podria fer mirar, i proposar un carnaval organitzat per la federació d'associacions de barris...

      Elimina
    4. Estic en tu Gutijaume

      Elimina
  6. Respostes
    1. La veritat és que los tortsins som així.
      Jo lo primer.

      Elimina
  7. Posats a fer, jo no "celebraria" ni l'any 2012, i passaria tot seguit al 2013.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment hi ha algo per celebrar?

      Elimina
    2. Ufff, millor passem directres al 2020, per si de cas!

      Elimina
    3. Sshh! L'humor anglès tributa més alt que el català.

      Elimina
  8. No,lo que ha de vindre, poc a poc, que de cop serà massa traumàtic.

    ResponElimina
  9. Potser ara que estem en època d'ajustaments pressupostaris, hauríem de començar a pensar en un model de festa, que no estès sempre organitzat des de les administracions, parlem de que la societat ha de ser participativa i tal, però estem en un model encarcarat de cultura i festa organitzat des del poder, potser hauríem de sorejar-mos una mica més i pensar per nosaltres mateixos un model de cultura i festa diferent...

    ResponElimina
  10. L'únic que em feia faltar sentir, sense Carnaval a Tortosa! Com carai s'entèn això? J aes veu, ja, que som els veïns qui ens hem d'apanyar per a tot, si nosaltres no ho fem no ho farà ningú, i com nosaltres no tenim calers, no es pot fer...vergonya li hauria de fer a l'ajuntament de Tortosa tenir un any la seva ciutat sense carnaval!

    Bé, si tenim en compte que estan apagant faroles públiques, qualsevol cosa és possible, ja!

    ResponElimina
  11. Es podria fer un carnaval sense carrosses...total s'han fet aeroports sense avions, biblioteques sense llibres,...ja no vindria d'aquí, no?

    ResponElimina
  12. Hi ha gent per sortir i gent per animar la festa, si no el fan és per què no els surt..........; o els falta molta capacitat per desenvolupar-se en el món de la pobresa.

    ResponElimina
  13. Hi ha algo que celebrar????????
    Carnestoltes = "carns tolerades"
    Traduït:
    "A follar que el mon s'acaba".
    Igual és que n'hi han poques ganes ....
    Això, la joventut...!!!!
    Enguany em toca de "Martirio", amb les arracades del Monstrument i de "peineta" un cinturó, que res s'oblida en temps de restriccions.
    Un carret i "Me'n vaig al Súper".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Disculpes, "Me'n vaig a l'Hiper"
      http://youtu.be/-EQYxBOQChw

      Elimina
    2. Follar encara és gratis? En cas afirmatiu, pos, tens rao - let's make our own party ! (cada u fem la nostra festa)

      Elimina
    3. Potser natros no tenim res que celebrar, però no féssim pagar la nostra crisi als xiquets perque no s’ho mereixen...

      Elimina
  14. Eicccc! Gutijaume, que tu encara ets un xiquet!
    Reivindica el que et pertany!
    La disfressa del "Cid Campeador"
    O prefereixes la d'un almogàver?
    |-D

    ResponElimina
  15. La del Cid ho dubtaves?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos mira, tant un com els altres eren mercenaris que treballen per al millor postor, o sigue per a qui els pagava, així que ja podem treure'ls una mica les banderetes i la propaganda...ho dixem en lo Capitan Trueno que al menos porta les quatre barres.

      Elimina
    2. I el Jabato. "l'iber", tan prompte l'he oblidat? Amb Taurus i Fideus. I en castellà, com a llengua de l'imperi!

      Elimina
    3. Veient la foto del teu idol es obvi que el Cid, tot i que aquest potser no es colocava abans d'anar a matar morets. O si, ves a saber.

      Elimina
    4. El Cid, no sol va matar morets...va fer la guerra contra el Regne d'Aragó i es va posar al servei de senyors musulmans, era un mercenari, i com a tal treballava per a qui li pagava...

      Elimina
    5. El Cid no només els matava, si no que fins i tot va arribar a treballar per a senyors musulmans i fer la guerra contra el Regne d'Aragó...era un mercenari, i per tant treballava per a qui li pagava...ni millor ni pitjor que altres, imagina en aquell temps ni s'imaginava que un dia hi hauria una cosa que s'anomenaria "Ejpaña"!!

      Elimina
  16. Lluís, si vols empatxar-te de "El Cid", et recomano aquest supermercat "online"
    Amb la qual giragonsa tornariem ..... a "l'Hiper" de la Martirio.

    ResponElimina
  17. Per a celebrar Carnaval a Tortosa nomes fa falta un cotxe tunning en uns bons altaveus i un disc de "mejores exitos del año" dels.... 80 o dels 70, i avisar a la ciutat de l'hora de sortida. Peguem 4 voltetes pel barri i acabem a la plaça del Lidl a fer una mica de festa. Jo crec que si els dius als xiquets que enguany no hi han premis no passarà res... pero al menos sortir i ballar una mica, no?
    Algu té un cotxe tunning? Vos animeu? XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els carnestoltes de Tortosa són tan populars que qui els fa són els propis veïns de l'associació de veïns! Que voleu alguna cosa més popular?

      Només calen uns pocs veïns i ,com diu Siv#39;s (ostres, quin nom fals més rar, xeic, d'on l'has tret?) un cotxe tunejat...ah, i molta prticipació ciutadana, unes quantes disfresses dels xinos i Jac i uns balls tipus sambódromo de Río (l'estadi, vull dir el velòdrom, és clar) i tot apanyat, i a xalar, que no cal una cosa tan sofisticada per a passra un bon rato!

      Elimina
  18. Cristòfol, el nom es raro perque porta un apòstrof... l'hauré de treure ja que l'ha codificat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta