7 de febrer del 2012

El fons documental de Miravet ingressa a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre

25 metres lineals és el volum del fons documental de l’Ajuntament de Miravet que passarà a custodiar l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE). En concret, són els documents de l’Ajuntament miravetà des del 1916 fins al 1992. Aquest dimarts, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i l’alcalde de Miravet, Antoni Borrell, han signat el contracte de cessió en comodat del fons, per un període de 15 anys. I aquests 25 metres lineals equivalen a 250 capses normalitzades. La documentació de Miravet s’inicia l’any 1916 amb un llibre d’actes del ple, però gairebé tot el fons anterior a la Guerra Civil va ser destruïda durant la contesa. En qualsevol cas, el fons representa un important testimoni de les activitats desenvolupades per l’Ajuntament de Miravet durant gairebé tot el segle XX, i per tant contribueix a engrandir el patrimoni documental custodiat a l’ACRE.

L'arxiu riberenc es va inaugurar el 24 d'abril de 2007, està adscrit al Departament de Cultura, i forma part de la Xarxa d'Arxius Comarcals. La seua gestió correspon, conjuntament, al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i a l'Ajuntament de Móra d'Ebre. La missió principal del centre és conservar i gestionar els fons de les administracions públiques, institucions o particulars de la Ribera d'Ebre, difondre aquest patrimoni documental, i posar-lo a l'abast dels ciutadans de la comarca. Així, l’ACRE gestiona 60 fons documentals, que sumen un volum aproximat de 650 metres lineals. Hi destaquen els fons de l’administració local i importants fons documentals de titularitat privada, com el d’Artur Bladé i Desumvila o els de diverses comunitats de regants de la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta