17 de gener del 2013

Un càmping de Móra d'Ebre ofereix segones residències en sòl no urbà, segons Urbanisme

TORTOSA / MÓRA D'EBRE.- La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha tombat aquest dijous l'avanç d'un pla especial urbanístic d'un càmping a la partida Capiscol de Móra d'Ebre. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha deixat clar que, a més d'informar-ne desfavorablement, també ha advertit l'Ajuntament que es podria iniciar un procés d'infracció urbanística contra aquest projecte privat. Sota la tipologia d'un càmping, l'empresa Nueva Generación Financiera S.A. en realitat estaria oferint bungalows amb parcel·la en uns terrenys, al costat de la carretera N-420, que estan qualificats com a sòl no urbà. El projecte preveia la construcció de fins a 370 bungalows en uns terrenys d'unes 23 hectàrees, que l'empresa comercialitza com a segones residències.

Serra ha deixat clar que l'oferta de bungalows, de fusta, en el marc d'un càmping es pot fer però no associat a una parcel·la com es projecta. "Ho plantegen com una segona residència i la parcel·lació sempre s'ha de fer en sòl urbà. Ens preocupa moltíssim que s'hagi plantejat d'aquesta manera", ha detallat el director general. De fet, l'empresa, en la seua pàgina web, presenta el projecte com a complex turístic de segones residències que, per 59.000 euros, ofereixen un bungalow de 47 metres quadrats amb una parcel·la de 150 metres quadrats. 

D'altra banda, la Comissió d'Urbanisme d'aquest dijous també ha emès un informe desfavorable del Pla parcial urbanístic del sector Sant Jordi d'Alfama, de l'Ametlla de Mar. En aquest pla, de 155 hectàrees, es preveuen 326 habitatges, bastant menys que els que preveu al POUM, però en l'àmbit del barranc no es compleixen els paràmetres de zones verdes que fixa el planejament. 

En canvi, Urbanisme sí que ha aprovat la modificació puntual del POUM de Tortosa sobre el pla de millora urbana de l'entorn de la fàbrica Faiges, on s'amplia la delimitació i s'incrementa la densitat per fer viable l'operació de traslladat de l'empresa oleícola al polígon Catalunya Sud. Amb aquest increment es passa de poder construir 225 habitatges a 275 pisos. De la mateixa manera, també ha aprovat el pla especial urbanístic del catàleg de masies i cases rurals de Gandesa, que en comptabilitza fins a 69 edificacions. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta