24 de febrer del 2013

La plataforma Trens Dignes tallarà l'N-340 a l'Aldea per exigir millores a les Terres de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- La nova plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre va començar a caminar aquest dissabte al vespre amb motiu d'una assemblea constituent a la sala menuda de l'auditori Felip Pedrell de Tortosa. De fet, Trens Dignes a les Terres de l'Ebre va analitzar la situació de les comunicacions al territori, va fer una crida a la mobilització, va presentar un manifest amb les seus principals reivindicacions i va anunciar la primera de les accions contundents per aconseguir la millora dels serveis ferroviaris i del transport públic per carretera: tallaran la carretera N-340 al seu pas per l'Aldea, el proper diumenge, 24 de març, tot coincidint amb la festivitat de Diumenge de Rams i l'inici de les vacances de Setmana Santa.

L'únic que falta per concretar, però, és l'hora i el lloc en concret d'aquest tall de carretera que la plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre voldria que comptés amb la participació de molts estudiants universitaris que ja seran al territori amb motiu de les vacances de Setmana Santa, i que són uns dels principals usuaris afectats per l'actual servei ferroviari de les línies R-15 i R-16.

A l'assemblea d'aquest dissabte al vespre, que gairebé va omplir la sala menuda de l'auditori de Tortosa, van intervenir des de la taula l'historiador Josep Sánchez Cervelló, de la Ribera d'Ebre, i president d'Amics i Amigues de l'Ebre; Montse Castellà, cantautora i periodista, del Baix Ebre; Jordi Monforte, de l'entitat AMICS d'Ulldecona, al Montsià, i l'escriptor Xavier Garcia, veí de la Terra Alta. A banda, la plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre ha establert lligams amb la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova i amb el seu president, Jordi Sasplugas. A més, en l'assemblea també van intervenir l'ampostí Jordi Perales, amb experiència en la mobilització ciutadana per la millora dels trens de rodalies i regionals a les comarques de Girona, Carlos Montejano, de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat per al Camp de Tarragona.

D'altra banda, com a públic van assistir-hi l'alcalde de l'Aldea, el republicà Dani Andreu; el senador tortosí del PSC, Joan Sabaté; el president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre, Josep Maria Franquet; els regidors del PSC de Tortosa, Dolors Bel i Enric Roig; els regidors de CiU a l'Ajuntament de Tortosa Alfredo Ferré i Beatriz Viñuela; els presidents d'ICV a les Terres de l'Ebre i a Tortosa, Jordi Jordan i David Jarque; el regidor de Dinamització Econòmica i tercer tinent d'alcalde de Roquetes, Josep Codorniu (CiU); i els secretaris generals de CCOO i de la USOC a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó i David Queralt, entres d'altres, com ara el realitzador ebrenc Mario Pons.

Finalment, la plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre va fer públic un manifest que farà arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l'Ebre, perquè aproven mocions en defensa de la millora dels serveis ferroviaris i del transport per carretera. També perquè s'adherisquen, per tant, al manifest constituent del nou moviment social.

Imatge Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta