25 de febrer del 2013

Maniobra desesperada de l'Ajuntament d'Alcanar per evitar els enderrocaments del cas Turov

ALCANAR (Montsià).- L'Ajuntament d'Alcanar ha iniciat de forma efectiva els passos administratius per donar compliment al requeriment de demolició dels 32 habitatges il·legals aixecats per la promotora Turov SL a la urbanització Serramar, al mateix temps que ha presentat un nou recurs d'apel·lació davant la jutgessa del Contenciós Administratiu número dos de Tarragona en contra de la resolució. Segons publica aquest dilluns l'Agència Catalana de Notícies (ACN), l'equip de govern d'ERC intenta així esgotar totes les vies legals per trobar una sortida a la situació, sense desmarcar-se del compliment legal de les seues obligacions. Amb tot, ja han avançat que de produir-se l'enderroc, el procés administratiu pot acabar superant de llarg els dos mesos de termini establerts per la jutgessa.

"Aquest recurs no implica suspendre l'auto judicial i els terminis que se'ns donen", ha precisat l'alcalde, el republicà Alfons Montserrat, a qui la jutgessa ja va advertir explícitament que assumís la demolició sense intentar dilatar més el procés. Però el govern canareu creu, tal i com va avançar el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, en una entrevista a Canal 21 Ebre, que l'auto del passat mes de novembre, en el qual s'al·ludia a la restauració de la legalitat urbanística, i el del passat gener, que ja explicitava l'obligatorietat de l'enderroc total, existeix "un salt important" des del punt de vista conceptual que "cal motivar".

En aquests sentit, el recurs reclama a la jutgessa que s'estudiïn alternatives al seu requeriment final, i demana que es remetin les actuacions al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè dicti sentència la respecte. També que es revoqui la interlocutòria i es doni per iniciat el procediment d'execució amb el decret d'alcaldia de principis del passat desembre. "Volem mirar si no cal arribar a aquest enderroc total", ha precisat Montserrat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta