28 de febrer del 2013

Tanquen la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a les Terres de l'Ebre

ROQUETES (Baix Ebre).- Menys de tres anys després d'obrir la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio de les Terres de l'Ebre a la població de Roquetes, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit tancar les instal·lacions. També tancaran les delegacions territorials de TV3 dels Pirineus, Andorra i Perpinyà. De fet, durant el mes de gener, la CCMA va rescindir el contracte amb les productores que realitzaven feines a les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona, les quals van ser assumides per la plantilla pròpia de TV3. En aquell moment, segons Comunicacio21.cat i Ara.cat, es va assegurar que es mantindria les delegacions dels territoris que TV3 no podia cobrir amb recursos propis: les de les Terres de l’Ebre, el Pallars, l’Alt Urgell, la Cerdanya, Andorra i Perpinyà. Però un mes i mig després, la Corporació ha canviat de criteri i, per tant, ha rescindit els contractes amb les productores i col·laboradors d’aquestes corresponsalies. En aquest sentit, les tasques també les assumiran els equips de producció de TV3, que hauran de tornar a reorganitzar-se.

Davant d'aquesta situació, el comitè d’empresa considera que es tracta d’una mesura “absolutament injusta”, i retreu que es prescindeixi d’unes productores que al gener no eren substituïbles pel seu arrelament, i pel coneixement dels territoris respectius. En el cas de les Terres de l'Ebre, la corresponsalia de TV3 era exercida per la productora propietat de l'empresa Robert Guinart. En aquests moments, la periodista tortosina Sònia Castelló era la cara més coneguda de TV3 a les Terres de l'Ebre. La mesura afecta menys Catalunya Ràdio, ja que els col·laboradors de l'emissora només utilitzaven les instal·lacions de Roquetes amb motiu d'entrevistes o programes especials.

Abans, Víctor Sorribes -qui ara treballa al centre de producció de Tarragona- havia estat la cara coneguda de TV3 al territori. De fet, va ser a l'octubre del 2002 quan l'últim govern de Jordi Pujol (CiU) va entendre que una manera de recuperar la imatge cremada a l'Ebre –era l'època del transvasament impulsat pel PP– era obrir-hi una corresponsalia de TV3. Gairebé vuit anys després, el tripartit va estrenar el 16 de setembre del 2010 la delegació de TV3 i de Catalunya Ràdio a les Terres de l'Ebre, que ara tancarà la CCMA.

En aquest sentit, aconseguir el desplegament de la CCMA havia estat un dels objectius prioritaris de la Delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre en l'època del republicà Lluís Salvadó. Ja ho va ser durant el primer tripartit, i Salvadó no volia acabar aquella legislatura sense la seu territorial de TV3 i Catalunya Ràdio. Fins aquell moment, s'havien avaluat diferents alternatives per ubicar-hi la delegació a Tortosa -com el reahbilitat Palau Oliver de Boteller-, però finalment la seu va quedar instal·lada en uns locals del carrer Hierro Labèrnia de Roquetes. És a dir, en els estudis de l'antic Canal 21, després que la productora de Robert Guinart n'aconseguís el contracte de gestió en concurs públic.

Però aquesta decisió no va agradar gens el govern municipal de Tortosa (aleshores CiU i ERC), ja que el compromís del tripartit havia estat el d'instal·lar la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a la capital del Baix Ebre. L'encarregat d'inaugurar la seu de TV3 i Catalunya Ràdio a l'Ebre va ser l'aleshores conseller Joan Manuel Tresserras. També hi van participar el president del Parlament en aquells moments, Ernest Benach, i l'aleshores president de la CCMA, Enric Marín. En canvi, s'hi va trobar a faltar la directora de TV3 en aquella època, Mònica Terribas.

1 comentari:

  1. Una altra jugada de la Generalitat de Catalunya en defensa de les nostres Terres de l'Ebre.

    Com quasi sempre, el "nostre" govern creu que Catalunya s'acaba al Coll de Balaguer.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta