5 de març del 2013

L'alcalde de Flix amenaça de denunciar delictes mediambientals d'Ercros

FLIX (Ribera d'Ebre).-  L’endemà de la concentració del poble de Flix davant de la seu central de l’empresa a Barcelona, l’alcalde Marc Mur ha anunciat que l’Ajuntament no descarta denunciar la companyia per delictes mediambientals. Amb motiu d’una entrevista a Catalunya Informació, Mur ha amenaçat de posar Ercros contra les cordes, si l’empresa no accepta negociar una retirada del seu pla d'ajust amb l’Ajuntament flixenc i amb la Generalitat. En aquesta mateixa línia, l’alcalde ha volgut recordar que hi havia un pacte tàcit amb l’empresa, que es comprometia a mantenir els llocs de treball a canvi d’aconseguir una certa tolerància per part de les administracions, quant a la seua responsabilitat mediambiental. 

Però Mur ha afirmat que si les negociacions amb Ercros no van bé, o ni tan sols es produeixen, l’Ajuntament de Flix aniria molt més enllà. ""Si l'empresa ens escolta, sap perfectament de què estem parlant. Per tant, són arguments que hi ha sobre la taula per motivar l'empresa, com a mínim, a acceptar la intermediació del govern de la Generalitat i asseure's a parlar. Si se'n va, que s'apliqui aquest principi amb totes les conseqüències, qui contamina paga", ha afirmat Mur. L’alcalde no ha volgut concretar quin és l’argument que faria servir el consistori de Flix per denunciar l’empresa, tot i que ha advertit que és per un tema diferent a la contaminació de l’embassament amb 700.000 tones de fangs contaminats. Un delicte ecològic pel qual Ercros ja va ser condemnada per haver abocat residus a l’Ebre entre els anys 1988 i 1993. En concret, va ser condemnada a pagar 10 milions d’euros, però encara no els ha pagat. Segons Mur, ara sí que s’ha d’aplicar el principi de què qui contamina, ha de pagar. 

4 comentaris:

  1. Li recomano la pelicula "Acció civil" protagonitzada per Travolta.

    ResponElimina
  2. Ja em disculpareu que remi contra corrent, o que toqui el guitarró, però hi ha declaracions que em semblen molt preocupants. Hi ha delictes i el senyor alcalde només els denunciarà segons com? Si Ercros continua i manté els seus llocs de treball, mirarà cap a un altre costat? Com sembla que passava fins ara? Es poden fer pactes, tàcits o explícits, amb delinqüents ja comdemnat, i pel mateix delicte? El respecte pel medi ambient, i no diguem ja per la llei, és negociable?

    No sé, no sé. Em faig el càrrec del problema que tenen a Flix i reconec que em resulta fàcil criticar perquè no m'hi jugo res. Però voleu dir que s'hi val d'aquesta forma? No hi ha formes de resoldre el problema que no siguin tan peculiars? No escric immorals perquè tinc ganes de continuar anant a Flix, però ja se m'haurà entés.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Igual que l'alcalde amenaça denunciar a Ecros, la Generalitat o qui sigui competent !! no pensa denuncia aquest "pacte tacit", que dit en altres paraules vol dir saltar-se la llei, i enmerdar a tots, a canvi de diners. Per molts diners que ha deixat l'empresa al poble, i molts llocs de feina, les lleis han de ser iguals per a tothom , no?
    Si no ens agraden les lleis, pos, votem per canviar-los, pero no val "pactes tacits" per saltar-les.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta