14 de gener del 2007

Terranova Energy sol·licita la primera ampliació del parc eòlic de Tortosa

La promotora projecta instal·lar nou molins més al coll de l'Alba, on ara ja té 23 aerogeneradors

La promotora Terranova Energy ja ha sol·licitat a l'Ajuntament de Tortosa la primera ampliació del seu parc eòlic del coll de l'Alba, que va entrar en funcionament l'any passat amb 23 aerogeneradors i una potència de 29,9 megawatts. Segons han confirmat fonts municipals, l'empresa demana ara poder instal·lar nou molins més a la zona del Mas de Cuello, per poder produir fins a 10 megawatts més. Amb tot, l'autorització per ampliar el parc eòlic encara està pendent d'un informe dels tècnics de l'Ajuntament, així com de dos dictàmens més del Departament de Medi Ambient i de la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre.

El govern de Tortosa va declinar fer cap declaració política sobre la sol·licitud que ha tramitat l'empresa Terranova Energy, que necessita l'autorització municipal per ampliar el parc eòlic del coll de l'Alba. Amb l'objectiu de no interferir en la tramitació de l'expedient, fonts municipals només van confirmar que la promotora demana instal·lar nou molins més a la zona del Mas de Cuello, per produir 10 megawatts més. De fet, els serveis tècnics de l'Ajuntament han de redactar ara un informe per determinar la conveniència de l'ampliació, però la sol·licitud de Terranova Energy també necessitarà el dictamen favorable del Departament de Medi Ambient i una resolució afirmativa de la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre.
Els dos parcs eòlics que Terranova Energy i Ecovent van construir a les serres tortosines del coll de l'Alba i del Boix, respectivament, van entrar en funcionament abans de l'estiu passat. Els 23 molins del coll de l'Alba tenen uns 90 metres d'altura, i les obres van representar una inversió d'uns 22 milions d'euros. Per la seua banda, el parc promogut per Ecovent, i que ara és propietat de la societat Eyra, va costar uns 36 milions i té un total de 37 molins (15 més dels previstos inicialment). Amb una potència de 48,1 megawatts, el parc de la serra del Boix és la segona central eòlica més potent de Catalunya. En cas de fer-se l'ampliació sol·licitada per Terranova Energy, el parc eòlic del coll de l'Alba passarà a tenir 32 aerogeneradors, i produirà uns 40 megawatts. D'altra banda, cal recordar que l'autorització dels projectes va generar una important oposició ciutadana al voltant de la plataforma per la implantació racional de l'energia eòlica del Baix Ebre i el Montsià, que advertia de l'impacte sobre el paisatge i l'avifauna de la zona.

El Punt (14-Gener-2007)

15 comentaris:

  1. Ja está bé, perque es veien trossos de muntanya sense molinets i no quedaba bonic, es veia pelat. Així podrem vore totes les muntanyes que rodeijen Tortosa en estos arbres de ferro.

    ResponElimina
  2. I potser ens pagaran uns focs de la Cinta ben xulos...

    ResponElimina
  3. Sí, lo trist és això, que totes les compensacions econòmiques no han anat a parar a obres de replantació o reforestació, ni a obres socials a Tortosa, natros mos ho gastem tot en pólvora i quan ja han acabat els focs, pos mira, adéu als diners i no es veu cap canvi!

    ResponElimina
  4. Ens cal una moratòria energètica a les TE.
    No pot ser que tot ens vingue aquí:
    Nuclears
    Cementiris Nuclears
    Hidràuliques
    Tèrmiques
    Eòliques
    Solars
    Dipòsits de gas omplint el subsol del Delta.
    Línies d'Alta Tensió creuant les TE.
    I els polítics mirant-se la panxa.
    Si això no és una agressió en tota regla, no se que dir.
    Realment ens mereixem el que tenim?
    Ens cal una moratòria energètica total.

    ResponElimina
  5. Tortosa envoltada de molins,quin skyline més prometedor,ara que la volen fer un portal turístic de Catalunya,la porta de servei deuen voler dir des dels despatxos del capital sostenible.

    ResponElimina
  6. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Aquí s'ha parlat de l'energia solar. Aquest és un debat que encara no s'ha engegat. Si la energia eòlica diu que compromet territori, que cal dir de la solar. Quina superfície ocupa la instal.lació de Flix? On es posen panells, no hi ha agricultura, ni indústria, ni serveis, ni paisatge, ni vivendes. Un dia d'aquests caldrà començar a parlar d'això també.

    ResponElimina
  8. encara que el meu comentari pot ser sarcastic, el millor es que ens ins o millor ens reinstalin les nuclars que son com el enimigo oculto, no? jo defenso els parcs eolics, fotovoltaics i tots els que siguin d'energies netes, lo demes son punyetes, els paisatges es trastoquen amb els canvis climatics com per ex. les platges de Tailandia, o per accidents de los enemigos ocultos ex. Chernobil.

    ResponElimina
  9. qui es beneficia de tot això.... fa pudor com tot lo de l'ajuntament

    ResponElimina
  10. La questió no és eòlica si o no. O solar si o no, o nuclear si o no.
    Suposo que la majoria a hores d'ara ja ho te clar que les tèrmiques i les nuclears haurien de desaparèixer.
    Mentrestant això no sigue possible l'única alternativa és l'increment de les renovables. Fins aquí clar no?
    Però, no se a quins fills de puta de capital se'ls hi ha passat pel cap que tot te que fer cap al sud, i a les TE especialment. Lo que ens deixa sempre com a esclaus dels desigs consumistes i amb la càrrega de destrucció del territori.
    Tanmateix, les subvencions a les renovables han format una bossa d'especulació que no te res a veure en l'energia neta, i que és la que se'n aprofita de les condicions de les TE, amb alcaldes "fàcils de convencer", per col·locar-nos "monstruitos" a qualsevol lloc.
    O sigue que, pel mateix preu, molinets a Collserola, el Tibidabo o Montjuich. I, com no, a les escales de la Catedral de Girona. O el Coll de l'Alba és menys sagrat?
    Mentrestant Barcelona no estigue tota amb solar a les teulades ... Que per aquí no vinguen!
    Lladres!

    ResponElimina
  11. jo no vull comparar-me amb Barcelona, ells tenen el seus monstres com tu dius, a mi els molins de vent no em semblen monstres, per aixó ja esta el Quixot, els molins generen energia neta i per tant jo la defenso sense complexes i una cosa esta clara el dels demes sempre ens sembla millor, es molt humà, pero si et sembla que es protegeix més una part del nostre pais ves una nit a Constanti o a algun poligon de les bcns i veuràs jo profereixo un parc eolic a una basf ara i sempre, este discurs teu es completament victimista i carent de tota objectivitat, un pais es tot o millor el tot i es així com es te que analitzar per fer una foto del tot objectiva.En aixó et vull dir que formen part de quelcom.

    ResponElimina
  12. Home xeic!
    Hem sembla que tens un criteri d'avaluació d'agressions molt mediatitzat.
    T'ho repeteixo en altre paraules:
    Si la societat catalana està desequilibrada, equilibrem-la! Introduint més desequilibris no crec que anem per cap camí.
    La simplificació de que "si estàs d'acord amb la millora del medi ambient, ho estàs amb l'energia eòlica", que ens va estar venent anys per les TV's locals l'APPA (empresaris eòlics)(10 repeticions al dia) va afectar lo cervell de molta gent laminant-lo.
    No confonguem victimisme amb afany de justícia, perfa!
    Victimisme es, deixar-se donar pel cul pel Florentino Perez, actual amo de les carenes de la Serra del Boix.
    I veure com la ferralla i el formigó s'escampen per allí on no han d'estar. Poden estar a altres llocs menys agressius
    I, xeic, no compares un futur en un passat. Les Nuclears no ens les trauran en mots anys, si les treuen , y, llavors, per aprofitar ... pos una Tèrmica, com a Vandellòs. A més, mentrestant, nos volen omplir de la brossa radioactiva de tot l'Estat. Si, tenim tots los números!
    Només preguntat perquè a la província de Girona no es produeix gens d'energia, o perquè que Barcelona és deficitària?
    O perquè no poden elles assumir les seues responsabilitats colectives?
    Al marge d'ideals nacionalistes, com pots veure lo Tot no és Un, sinó un Munt de Munts, i molts de brossa.

    ResponElimina
  13. mira Mario a Girona tenen els seus problemes com es la linea de molt alta tensió, no se si estic mediatitzat o no però el cert es que a mi els parcs eolics no em molesten el dia que es veuran superats es treuen i aqui no ha passat res amb les nuclears com tu molt be dius aixó no pasa. Per un altra part l'energia la tenim que aconseguir i jo et torno a repetir per a mi si es neta millor, en quant als empresaris es evident que ells volen guanyar diners, de fet no s,en diren si no fos així, pero si els guanyen fent energies netes doncs ja m'esta be,i si la inversió la fes l'estat aquest com tu saps molt be es un altra tema.

    ResponElimina
  14. a lo cabrone que ponben mierdas como los molinos les tendrian que atar a la s aspas a ver que tal
    molinos para que hijos de papa sigan derrochando
    pues si

    ResponElimina
  15. La interconexió en França encara no definida pero que es fará perque d'on no n'hi ha no en pot rajar, ja té data de caducitat...I es que ara , França té excedents provinents de les seves nuclears.L'Estat espanyol admet que no seria "politicament correcte " trencar la moratoria nuclear. Pero aquesta moratoria té la mateixa data de caducitat . Sempre quedará una infraestructura d'interconexió,Ah! i els molins respònen a altres interessos de facturació obligada per Llei.En quan a aixugar el creixement de la demanda... res de res!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta