6 de març del 2013

La delegació de TV3 a les Terres de l'Ebre deixarà de treballar el proper 31 de maig

ROQUETES (Baix Ebre).- Les Terres de l’Ebre tindran operativa la delegació de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, com a màxim, fins el proper 31 de maig. Si la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no reconsidera la seua decisió de tancar les delegacions territorials, aquesta és la data límit amb què treballa la productora de Robert Guinart per seguir fent la cobertura informativa de les Terres de l’Ebre per a TV3, des de les seues instal·lacions a Roquetes.

D’altra banda, segons ha pogut saber Canal 21 Ebre, el cost anual de la corresponsalia de TV3 al territori és de poc més de 120.000 euros, i per tant representa aproximadament una cinquena part dels diners que la Corporació afirma que s’estalviarà amb el tancament de les delegacions de Televisió de Catalunya a la Catalunya Nord, al Pallars, al Pirineus i a les Terres de l’Ebre. En total, uns 546.000 euros.

Siga com siga, des de la productora que des del 1986 ve fent aquestes tasques a les Terres de l’Ebre, es recorda que el pressupost està ajustat al màxim, i que no inclouen ni el cost del manteniment de les instal·lacions ni les despeses de personal, que són a càrrec de l’empresa. Per tant, la productora no entèn l’oferiment que dilluns va fer l’Ajuntament de Tortosa, amb motiu de l’aprovació d’una declaració institucional pel manteniment de la delegació de TV3 a les Terres de l’Ebre. En concret, l’Ajuntament de Tortosa va aprovar una moció conjunta on es demana que es busquen altres fórmules i s'estableixin els mecanismes necessaris per mantenir la cobertura informativa de les Terres de l'Ebre. A més, es reitera l'oferiment que l'Ajuntament de Tortosa va fer a la CCMA, de cedir gratuïtament un espai a la ciutat per ubicar-hi la delegació de TV3 amb l’objectiu de reduir el cost econòmic del seu manteniment.

Per tant, des de l'empresa que fins ara fa les tasques per a TV3 s’ha volgut remarcar que els locals que ocupen a Roquetes no tenen cap cost per a Televisió de Catalunya, ja que són propietat de la mateixa productora. D’altra banda, la petició que es va iniciar fa uns dies a través d’internet per restituir les delegacions territorials de TV3 ja ha estat signada per més de 6.800 persones. Finalment, el tema ja ha estat tractat a la junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i per aquest divendres s’ha convocat una assemblea extraodinària i urgent de la demarcació del Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta