5 de març del 2013

Un complex d'habitatges de luxe amenaça la pintura del roquetenc Ignasi Blanch al Mur de Berlín

ROQUETES (Baix Ebre).- Les protestes al carrer i a través d'internet han impedit 'in extremis', però només de moment, la demolició del tram més representatiu del que queda del Mur de Berlín, l'anomenat East Side Gallery en què hi ha una pintura de l'artista roquetenc Ignasi Blanch. De fet, Blanch residia a la capital germànica quan va caure el mur que dividia les dues Alemanyes, i va ser elegit com l'únic representant de l'Estat espanyol en el projecte internacional The East Side Gallery. En aquest sentit, l'any 2000, el consolat almeny, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Roquetes van tenir la iniciativa de reproduir, a escala real, la mateixa pintura 'Parlo d'Amor' a pocs metres de l'entrada de l'Observatori de l'Ebre.


De moment, per tant, s'han aturat els intents per desmuntar el tram més important del que queda del Mur de Berlín, a l'anomenada 'Franja de la Mort', que corria perill per la construcció d'una promoció d'habitatges de luxe. Més de 200 persones van aturar amb pancartes, divendres passat, l'inici dels primers treballs de demolició. A internet, més de 9.000 persones van donar suport a la campanya impulsada per la plataforma Salvem l'East Side Gallery.



1 comentari:

  1. Aquí teniu una imatge de la rèplica que va fer el mateix Ignasi Blanch de la seua obra del mur de Berlin per al programa Divendres de TV3 el Març de 2.010

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta