7 de maig del 2013

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta estrena les noves instal·lacions del laboratori clínic

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha estrenat aquest mes de maig la nova àrea de laboratori. Aquesta nova instal·lació ha estat possible gràcies a la inversió de 390.000 euros per part de l'Institut Català de la Salut (ICS), per tal d'adequar un espai a la planta baixa del centre hospitalari. En concret el nou laboratori s'ha ubicat on hi havia la capella, que s'ha reubicat a l'àrea de direcció, i els arxius, que s'han traslladat fora del centre hospitalari. L'àrea on hi havia l'antic laboratori s'utilitzarà en la futura ampliació de la zona de consultes externes i gabinets de proves.

El nou laboratori ocupa una superfície d'uns 400 metres quadrats i està adaptat per poder instal·lar-hi autoanalitzadors i equips amb renovació permanent. La doctora i directora clínica del Laboratori ICS Camp de Tarragona-Terres de l'Ebre, Àngels Vilanova, assegura que les noves instal·lacions permetran augmentar l'activitat amb una major eficiència en els recursos.

Està prevista una segona fase d'obres per tal d'ocupar l'espai contigu on ara hi ha les consultes d'Oncologia per ubicar-hi les zones d'administració, de validació facultativa i de gestió de laboratori. Oncologia es traslladarà a una altra zona amb l'objectiu de millorar la confortabilitat als pacients.

Actualment, el Laboratori Clínic de l'ICS cobreix els territoris de Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona sota una direcció unificada. L'any 2012 es va processar al voltant de 150.000 sol·licituds que van comportar un total de 2 milions de proves analítiques.

Via ACN
Imatge Generalitat de Catalunya

1 comentari:

  1. Evidentment no comentarem res de la total privatització del servei de Radiologia de l'Hospital Verge de la Cinta, ni la reducció dels horaris d'extracció de sang...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta