27 de maig del 2011

Crits de 'Puig dimissió!' a #acampadatortosa


Els crits de 'Puig dimissió!' i 'Puig a la presó!' han retronat aquest divendres al vespre en els porxos de la plaça de l'Ajuntament de Tortosa. Els 'indignats' que s'han concentrat a la plaça d'Espanya han llegit un comunicat de solidaritat amb els companys de mobilització que han estat desallotjats aquest matí tant a Barcelona com a Lleida, tot denunciant la "brutalitat policial" i fent una crida a la resistència dels acampats. En aquest sentit, han culpat directament el conseller d'Interior de la violència de les càrregues policials. Els crits de 'Puig dimissió!' han fet que alguns dels manifestants recordessin l'època del transvasament de l'Ebre, ara fa deu anys, quan Felip Puig era el conseller de Medi Ambient del govern de Jordi Pujol. De fet, entre els concentrats a Tortosa hi havia alguns membres destacats del moviment antitransvasament, com Manolo Tomàs, Ester Baiges, Josep Sabaté, o fins i tot el coordinador territorial de la Unió de Pagesos, Joan Montesó.

30 comentaris:

  1. 'Puig dimissió!'
    'Puig a la presó!
    I Mas que es quede a London.
    No sigue que li escatxille la sang, per a n'això ja estan els mossos.
    http://www.flickr.com/photos/acampadabcnfoto/5764476979

    ResponElimina
  2. M'he quedat sol a la marfanta.
    Que rar.
    Lo blogger deu ser.
    Au nanit!

    ResponElimina
  3. Pos no perifèric, no presumeixis. Encara estic aquí vetllam pels insurrectes.
    Aquí se li ocorris convidar a deixar la plaça per netejar, en tots els sentits, ( brossa, ordinadors monitors etc ) per a que després puguin tornar si volen ?. Del que es tractava era d'un desallotjament encobert.
    Però vaja, el de sempre, aquí, fins i tot el PP s'ha apuntat a criticar Puig ( imagineu que passaria amb ells al govern ) per la contundència utilitzada, i la Caverna Mediàtica he sentit com també criticava, sobre tot perquè ha estat protagonitzada pel Mossos " en Madrid estan preparando el desalojo paulatino por parte de la Policia Nacional" ( que es la que sabe, claro )
    Nomes a fet falta el babarota de Salvador Sostres que ha trucat indignat ( a Veo7 )dient que ell havia passat pel mati i que allò " era nauseabund amb una pudor de podrit que feia fastig ". No cal dir que ha trobat l'actuació del Mossos de categoria "porquè los han rodeado", deia que..." bueno si, unos porrazos ". No se si era conscient que al mateix moment que ell deia això, s'estaven veient les imatges de l'actuació. Ell si que fa pudor, pudor a merda, com és natural.
    En qualsevol cas el que es evident per les imatges es que, sense oposar una cap violència més enllà de la resistència, els acampats han estat reprimits de manera brutal amb cops de porra sovint innecessaris.

    ResponElimina
  4. Ferran Bel manarà amb el 28% dels vots reals a Tortosa, el 28%. La majoria no l'ha votat i es creu amb el dret de tancar les portes i denegar la llum a una gent del seu poble!! El Sabogabar ha deixat el punt de llum i el Bar La Tertútila, també, com segurament el 99.9% dels establiments PRIVATS de Tortosa però l'Ajuntament , NO!!! Comences bé Ferran Bel, espero que acabes millor.

    ResponElimina
  5. No presumia Cucafera meua!
    M'estranyava tanta soledat.
    Entenc el que em dius, però.
    Podeu signar per la dimissió de Puig

    ResponElimina
  6. Recordo fa uns anys les manifestacions contra el Plà Bologna, la manifestació va ser reprimida amb una violència inusual, els estudiants vam rebre per totes bandes, els mossos ens perseguien pels carrers del Raval amb l’únic objectiu de repartir porrades...pareixia Síria o Líbia, però no un país democràtic.

    En canvi no van haver mobilitzacions demanant la dimissió del conseller Saura (almenys a Tortosa) i les poques que hi van haver no van ser tan mediàtiques, això em molesta perquè em fa sospitar sobre l’a-polititizació d’aquest moviment.

    Aquesta repressió per part dels mossos, és l’enèsima de tantes altres. Fa temps que aviso de l’excessiva violència i prepotència en la que actuen en qualsevol faceta aquest cos policial, per tant, si ha passat amb Saura i ha passat amb Puig, potser seria hora de replantejar-nos com estem formant la nostra policia autonòmica i quins valors els hi estem transmeten.

    ResponElimina
  7. Cucafera ens queixem del PP, però els acampats de Sol, continuen allí.

    ResponElimina
  8. Es increïble el que està passant, la dictadura exercida pels convenients, com tenen els "vots" d'una gran part dels votants es troben en el dret de reprimir i exercir les seves idees a cops de garrot, manats per "fuig puig, puig fuig". La dictadura que els recolzar dels votants, en aquest sistema electoral que tenim funciona així.
    Per tant l'única solució és canviar el sistema electoral, que els grans no els hi agrada gens, perquè veuen perilla el seu regnat de dictadura opressora.

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Los temps van avançant Gutijaume.
    Aquella violència també va tenir respostes. Lo que ni la xarxa estava tan plena ni hi havien els precedents de les concentracions a places, com a la de Tahrir.
    Com cantaven a la sarsuela:
    "Hoy los tiempos adelantan, que es una barbaridad"
    I la incompetència augmenta dia a dia.
    El crit de "Democràcia Real" no és exactament partidista, precisament, ni anti-partidista. És tracta de millorar el que tenim. Ni més, ni menys. No precisament el "canviar per a que res no canvii".
    Jo sempre he sigut pacifista, si et serveix de quelcom. Li tinc una adoració a La Pau. I la gaudeixo sempre que puc.

    ResponElimina
  11. Gutijaume, vols dir que, a Madrid, la competència principal per desallotjar la plaça, no es del govern de ZP i no del d'Esperanza ? . I que conste que sembla que allà els comerciants de la zona estan més afectats que els d'aquí, per la configuració del lloc.
    Per cert, Gutijaume, els acampats de la Plaça Catalunya, també continuen allí.

    ResponElimina
  12. Si no vaig equivocat la competència és de la Comunitat de Madrid o en lo seu defecte de l'ajuntament.

    Sí que continuen allí però em referia a que els van desallotjar tant a Barcelona com a Lleida.

    Per cert, qui havia dit que hi havia pluralitat a Plaça Catalunya? Jo no l'he vista.

    ResponElimina
  13. Perdona, no sabia que a la comunidad tenien policia autonòmica. Em pensava que era la nacional la que hauria d'actuar ( a banda de la local, que també ho va fer a Barcelona però com a reforç ).
    Anit, a una d'aquelles televisions que tant bé tracten el PP, van dir que els acampats eren "gente despreciable" ni més ni menys.
    Tot lo qual, no em fa acceptar que, efectivament, sembla que el perfil de les persones ara acampades és una mica diferent al de les que ho van fer els primers dies. Ni millor ni pitjor ( mai "despreciable" ), sinó diferent. Segurament més polititzades, per dir-ho d'alguna manera. I ?

    ResponElimina
  14. http://www.youtube.com/watch?v=mm0qPed9vg4&feature=youtu.be

    Esta televisió?????
    Promociona "El Jueves"

    ResponElimina
  15. No devíem la mirada:

    http://www.youtube.com/watch?v=vz3iogSUrGI

    ResponElimina
  16. No perifèric, l'altra. La de Pedro Jose. Que lluitant, lluitant pel mateix pastis d'audiència que Intereconomia, no reparen en "gastos".

    ResponElimina
  17. Jaja Gutijaume! Ni humor tens ... això es greu.
    Cucafera parles de la que estava a punt de plegar per manca d'audiència i que sort ha tingut de canviar de promotor publicitari?
    Veurem lo que dura! El kapital no perdona.
    A la meua "tele" l'audiència deu ser molt més baixa que als Tvòmetres. A més, francament, no hi veig diferencies de una a l'altra, estan ancorades les dues fa mig segle. És com veure la famosa "El tunel del tiempo" (b/n) O la antiga, però, encara viva, "Doctor Who", havent-hi un abisme entre les series ianquis i angleses.

    ResponElimina
  18. Si t'haguessis mirat el vídeo que jo he penjat veuries que si que en tinc...

    ResponElimina
  19. Ok, Gutijaume. Tens raó. L'havia començat però, en entre que no tenia el ampli posat, i que només he vist imatges que em semblava haver vist, no li he fet el suficient cas. Retiro lo dit sobre tu i l'humor. Me'n alegro de que m'hagis fet veure la meua poca atenció. A la que t'encantes, garrotada. ;-) Ja m'està bé.
    Disculpes.

    ResponElimina
  20. La policía sempre és una força opresora al servei dels que manen, sigui nacional, autonòmica o municipal.

    ResponElimina
  21. En una democràcia la policia té el monopoli de la violència, però d'aquí a dir que és una força opressora hi ha tot un món de demagògia, Yuca.

    ResponElimina
  22. La policia d'un Estat mai tindria que ser opressora i si ho és, malament.

    ResponElimina
  23. Des d'un punt de vistà de l'anàlisi marxista, la policia, en tenir el monopoli de la violència en el marc d'un Estat burgès al que defensa, és, per principi, una força opressora.
    Tot depén de l'enfocament.

    ResponElimina
  24. Krupp, no podríes haver-ho dit millor!

    ResponElimina
  25. Demagogia, demagogia i més demagogia...policia i exercit són "mals" necessaris, vulgueu o no ho vulgueu,si no expliqueu-me on anireu si us foten la cartera, o si us agredeixen...pos correreu cap a les forces repressores!! si els que els manen són mediocres i autoritaris, les seves actuacions entraran en el camp de l'abús de poder o l'agressió cap al poble que han de defensar, independentment de marxismes i feixismes. Com si les policies marxistes fossen una colla de corderets!!

    ResponElimina
  26. Lo del monopoli de la violència ho vaig llegir a un llibre d'antropologia, no sabia res de l'anàlisi marxista. Tots els sistemes parits pels humans tenen policia, tret de l'anarquisme pero aquest mai s'han posat en pràctica. Sense policia seria com el Far West, tothom amb armes i resolent els problemes a la manera Tous. No gràcies!

    ResponElimina
  27. Que passa que hem d'anar d'un extrem a l'altre?entre esquerranismes radicals de burgesets en la panxaplena i feixismes de fireta, no hi ha una altra via?

    ResponElimina
  28. No en calen tantes de disquisicions filosòfiques. Què ha de haure policia es tant evident com evident. Que aquesta, en determinades circumstancies ha d'utilitzar la força també és evident, com es reduïxen les persones que es resisteixen a ser emmanillades etc ?
    Peró el que no es de rebut es que a unes persones indefenses assegudes al terra sense més armes que una motxilla a l'esquena, se'ls foti cops de porra ( si però vostès no han vist les imatges de l'altre costat on un Mosso..bla, bla bla..deia F. Puig ) si, i ? ho ha de pagar un altre que no té res a veure amb la presumpta agressió o resistència al Mosso ?
    Ben pensat, tot plegat és molt curiós: quan la policia - la que sigui- d'un país democràtic, deté un presumpte delinqüent ( inclús cometent un flagrant delicte )es guarda molt de no posar-li la mà al damunt, inclús tracta de que no s'auto-lesione, en canvi a gent com al de la Plaça de Catalunya que, en general, es veu clarament a les imatges que no son del perfil habitual dels que trenquen aparadors, tiren còctels als policies etc. A aquests, tot i no provocar, no respondre etc. els foten cops de porra a les costelles o les cames si hi ha sort, i si falla la punteria, al cap. I no passa res.
    I tot això no té res a veure en si s'han de desallotjar o no. Aquest es un altre tema.

    ResponElimina
  29. Jo només he recordat lo que altres van escriure fa molts anys. No veig que això sigue demagògia.
    Que les "policies marxistes" tenen un caràcter intrínsecament repressiu no ho ha negat mai ningú.
    Per a Marx, l'Estat és un mecanisme de dominació d'una classe sobre una altra, i per tant, els organismes que ne depenen, especialment la policia, són necessàriament repressius. Per a ell, l'assoliment del comunisme és l'adveniment d'una societat sense classes en la que l'Estat deixa de tenir sentit i desapareix. Ara bé, també afirma que per a arribar a aquest estadi comunista, es fa necessària una fase prèvia, no comunista, sinó socialista, en la que l'Estat socialista crea les condicions necessàries per al comunisme.
    En aquest estadi socialista, Lenin situa la seua Dictadura del Proletariat, en la que l'Estat socialista aniquila violentament els seus opositors amb els mitjans de que disposa. Mai la policia ha tingut un caràcter tan marcadament repressiu com el que li atribueix el marxisme-leninisme.
    Lo truco de l'almendruco és que mai cap dels països que van integrar l'anomenat socialisme real va proclamar haver assolit l'estadi superior comunista, sinó que tots se van quedar en la fase socialista, i per tant amb uns aparells de seguretat reconegudament repressius, tant en la teoria com en la pràctica, per aquests mateixos països!!

    ResponElimina
  30. Hi haurà manifestació a Tortosa el 19 de juny?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta