8 de maig del 2013

Santa Bàrbara intentarà comprar l’antiga estació, però adverteix a Adif que 'no a qualsevol preu'



SANTA BÀRBARA (Montsià).- L’alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat, s’ha declarat aquest dimecres sorprès i estupefacte per la decisió de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries de posar a la venda l’antiga estació del poble. Adif ha anunciat la subhasta de fins a 800 immobles ferroviaris, i dues de les quatre antigues estacions afectades a Catalunya es troben a les Terres de l’Ebre. Així, a més de l’antiga estació de Santa Bàrbara, al Montsià, i l’estació de Mianes, al terme municipal de Tortosa. En aquest sentit, Boronat ha afirmat que l’Ajuntament de Santa Bàrbara no ha rebut cap tipus d’informació per part d’Adif, i ha assenyalat que aniran de la mà de l’Ajuntament de Tortosa per intentar negociar amb l’organisme estatal un bon preu per poder adquirir els edificis, que es troben en un estat de degradació molt avançat. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, l’alcalde ha recordat que el consistori de Santa Bàrbara ja s’havia interessat per la situació de l’estació fa uns anys, i per això ha lamentat la “deslleialtat institucional” d’Adif. En qualsevol cas, Boronat ha deixat clar que Santa Bàrbara no pagarà més diners del que val una estació abandonada, encara que estiga en sòl urbà.

En realitat, a la compra de les estacions podran optar-hi tant les empreses com les particulars. A més, totes les antigues estacions que Adif ha posat a la venda a Catalunya es troben a la demarcació de Tarragona, ja que a banda de les estacions de Mianes i Santa Bàrbara, també hi ha els edificis de viatgers de la Riera de Gaià i la del Morell. En aquest sentit, les estacions Mianes i la Riera de Gaià es troben en sòl rústic, mentre que els edificis del Morell i Santa Bàrbara són en sòl urbà. Siga com siga, l’alcalde de Santa Bàrbara ha insistit en l’estat de deteriorament de l’edifici, i ha advertit que caldria fer una intervenció important per recuperar l’antiga estació per als veïns de Santa Bàrbara.

El tren va arribar a Santa Bàrbara l’any 1867 i va deixar de passar-hi el 1996. Tant l’estació de Mianes com la de Santa Bàrbara estan abandonades, ja que pertanyen a l’antic traçat de la línia Barcelona-València, en desús des que Renfe va decidir eliminar la via que anava de Tortosa cap al sud, i que facilitava la comunicació amb les estacions en direcció a València. Un canvi en el traçat ferroviari que, en el seu moment, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va rebutjar. Ara, el consistori intentarà recuperar l’estació per al poble, amb l’objectiu de destinar-hi usos culturals i socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta