27 de maig del 2013

Un nou posgrau de la URV millorarà la formació, la innovació i la qualitat del sector agroalimentari ebrenc

TORTOSA (Baix Ebre).- El Campus Terres de l'Ebre de la URV ampliarà la seua oferta formativa a partir del curs vinent, amb un nou postgrau dedicat a millorar la formació econòmica, en innovació tecnològica i qualitat a les empreses agroalimentàries del territori. Destinat a professionals, empresaris i tècnics del sector, el curs vol donar resposta a les necessitats formatives de sectors estratègics que han plantejat les empreses del territori en aquests camps. Seguint la mateixa filosofia, la URV donarà també continuïtat al postgrau en Gestió d'Empreses de Turisme i Oci que s'ha estat impartint aquest curs, incorporant a la seua oferta la possibilitat de poder estudiar l'idioma rus aplicat a l'activitat turística.

Promoguts per la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV, tots dos cursos iniciaran les seves classes a partir del pròxim octubre. Podran accedir-hi tant titulats que vulguin millorar la seva formació en aquests àmbits com professionals, empresaris o tècnics que vulguin posar en marxa els seus propis projectes. La universitat confia en assolir un mínim de quinze matriculats en cada cas com a xifra "ideal" per poder garantir el seu funcionament, també amb el suport de beques i ajuts, segons ha apuntat el sotsdirector del Campus, Xavier Farré.

En el cas del postgrau d'Economia, Innovació Tecnòlogica i Qualitat a les Empreses Alimentàries, constarà de 30 crèdits -750 hores lectives-, tindrà un caràcter semipresencial i la matrícula costarà 1.875 euros. La directora acadèmica del postgrau, Montserat Ferrando, ha destacat que la formació plantejada, amb una "important participació de les empreses" del sector, parteix de la necessitat d'una "formació integral i multidisciplinari".

D'acord amb els responsables universitaris, aquesta formació ha de permetre a les empreses millorar aspectes relacionats amb la competència en mercats internacionals a més d'aprofundir en processos d'innovació, sigui amb la millora qualitativa dels processos per generar nous productes alimentaris o introduir processos més respectuosos amb el medi ambient.

També continuarà el postgrau de Gestió d'Empreses de Turisme i Oci, que ja s'ha començat a impartir durant aquest curs amb una desena d'alumnes. En aquest cas concret, la matrícula costarà 1.750 euros i s'impartirà els dilluns i dimecres a la tarda. Segons el responsable de la formació, Pau Galiana, el postgrau, des d'una perspectiva "molt pràctica", incorporant tallers sobre el terreny, vol també cobrir les "mancances" detectades per un sector majoritàriament format per empresaris autònoms i microempreses.

El contingut del postgrau estarà centrat en la gestió interna de l'empresa turística, incidint en aspectes com l'organització dels recursos humans, la comptabilitat o els recursos financers. També incidirà de forma específica en el màrqueting turístic i l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per posicionar productes a la xarxa. Com a novetat, i de forma alternativa a l'estudi d'anglès turístic, la URV plantejarà la possibilitat de cursar també rus turístic, davant la importància creixent que pren que aquest col·lectiu de visitants durant els últims anys. El postgrau també oferirà pràctiques en empreses.

El contacte de la Universitat amb el teixit empresarial del territori, a través d'estudiants i empresaris, ha permès donar forma a aquests postgraus amb vocació de potenciar l'àmbit pràctic. "Tenim detectats sectors estratègics que requereixen formació entre el grau i els màsters oficials", ha apuntat Farré. Aquesta, de fet, segons ha reconegut, és l'estratègia de creixement en l'oferta per la qual aposten els responsables del campus -on s'imparteixen els graus d'infermeria, direcció i gestió d'empreses, així com mestre de primària i infantil, al costat dels màsters d'envelliment o salut, el futur sobre canvi climàtic-.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta