9 de juny del 2013

Tortosa batejarà el camp de futbol municipal amb el nom del futbolista i entrenador Josep Otero

TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va anunciar divendres al vespre que el camp de futbol municipal passarà a portar el nom de Josep Otero, qui va morir el mes de març passat, en record "d'una persona que tan bé representa els valors de l'esport i el sentiment del CD Tortosa". Bel va fer aquest anunci durant el lliurament, per part de l'Ajuntament de Tortosa, de la Medalla d'Or de la Ciutat al CD Tortosa, en un acte solemne celebrat a l'Espai Sant Domènec. "Tothom es pot sentir partícep d'aquesta distinció perquè així ho hagués volgut el nostre estimat pare i per tots vatros el senyor José, el senyor Otero, Pepe Otero i Oteret", ha destacat la família amb un comunicat d'agraïment.


"No tenim paraules per agraïr aquesta distinció que ens omple de satisfacció i orgull. També estem convençuts que ha estat una espenta de tots, cadascú en la mesura de la seva força i que ha estat recollida pels nostres representants, als qui agraïm la disposició, discrecció i actitud de consens al pendre aquesta decisió. Valorem que aquestes iniciatives tinguen un caliu popular, sense distincions, sense pressions i, sobretot, sense discusions ni objeccions", han afegit els familiars d'Otero.

L'exfutbolista i exentrenador ha estat una de les figures més importants de la història centenària del futbol a les Terres de l'Ebre. Fins fa poc, va ser el futbolista amb més partits oficials jugats amb el Tortosa (319) i també el màxim golejador de la història del club (155 gols oficials, d’un total de més de 250). A més, durant la seua primera etapa al Tortosa (fins la temporada 1954-1955), el club va viure la seua època daurada. Després de la seua etapa com a jugador en equips com el Tortosa, el Benicarló, la Rapitenca i el Girona, Otero va esdevenir entrenador i secretari tècnic del Tortosa i d’altres equips. També va ser fundador de l’escola de futbol Dertusa i pare esportiu de diverses generacions de futbolistes, com ara l’exjugador i exseleccionador català de futbol Àngel 'Pichi' Alonso.

L'entrega de la Medalla d'Or.- AJUNTAMENT DE TORTOSA.
L'entrega de la Medalla d'Or de la Ciutat al CD Tortosa va estar presidit per l'alcalde, Ferran Bel, i va comptar amb la presència de tota la corporació municipal. Entre els convidats, els expresidents del club, tècnics, jugadors i exjugadors, i una afició molt nombrosa que no es van voler perdre l'acte d'entrega de la màxima distinció de la ciutat al seu club. També hi va assistir el president del FC Barcelona, Sandro Rossell, entitat amb qui el CD Tortosa manté un conveni de col·laboració. Aquest acte va arribar, en realitat, en el marc de la cloenda de la commemoració dels cent anys del CD Tortosa, després dels diversos actes que s'han anat fent en els darrers mesos, i que finalitzaran el proper 15 de juny amb la inauguració d'una exposició al Centre Cívic Ferreries, que coincidirà amb una trobada d'exjugadors, directius i entrenadors.

El periodista tortosí, molts anys cronista esportiu a la ciutat, Josep Àngel Òdena,va ser l'encarregat de presentar el club i traçar la trajectòria de l'entitat durant el seu segle de vida. Per la seua banda, Bel va dir que el CD Tortosa és mereixedor de la màxima distinció de la ciutat no només pel seu centenari, sinó per la feina feta i pels valors que ha encarnat. "És molt difícil trobar una sola família a Tortosa que no tingui algun lligam amb aquest club", va destacar l'alcalde per explicar aquest encaix social de l'entitat. Bel va fer un reconeixement a jugadors, tècnics, directius, socis i patrocinadors, als actuals i als que han passat al llarg de la història pel club, així com als alcaldes i regidors d'esports que ha tingut l'Ajuntament de Tortosa. A més d'Otero, l'alcalde també va tenir un record per a un expresident, Enrique Viñas, ja desaparegut.

L'actual president del CD Tortosa, Joaquim Rambla, va recordar als 37 presidents de l'entitat i ha tingut paraules de record per als més de mil jugadors que han vestit la samarreta amb els colors de l'equip, així com als 52 entrenadors que han passat per la seua banqueta. Rambla va recordar que el futur del club és el futbol base, amb vora dos-cents joves, i va agrair la distinció rebuda, "que ens fa entrar ara dins d'un grup de privilegiats" a la ciutat.

L'alcalde va lliurar la Medalla d'Or al president del CD Tortosa i a la néta del primer president de l'entitat, Manuel Nicolau Mestre. Previ a l'acte de lliurament, tots els portaveus de la corporació municipal van dedicar unes paraules per reconèixer la trajectòria del club.

Una mica d’història del CD Tortosa

Fundat el mes d'abril de 1909 amb el nom de Football Club Tortosa, arran de la fusió dels dos equips existents aleshores a la ciutat, el Team Club i el Team Principal, els quals disputaven els seus partits a la plaça de bous de la ciutat, l'entitat inicia la seua època daurada als anys 20, moment en què es posa en marxa el futbol base. L'any 1934 adopta el nom definitiu de CD Tortosa i a la dècada dels 40 se senten les bases definitives de l'entitat. En la seua història, el club tortosí ha militat nombroses vegades en la Tercera Divisió, ha disputat lliguetes d'ascens i dues promocions a la 2a Divisió i a 2a Divisió B, així com una eliminatòria de vuitens de final de Copa. En l'actualitat, el club presidit per Joaquim Rambla compta amb una consolidada escola de futbol base. Aquesta mateixa setmana, el CD ha anunciat que el proper entrenador del primer equip serà Nando Crespo, qui substituirà Xavi Cid a la banqueta del municipal Josep Otero.

3 comentaris:

  1. La mateixa família diu: " "Tothom es pot sentir partícip d'aquesta distinció perquè així ho hagués volgut el nostre estimat pare i per tots vatros el senyor José, el senyor Otero, Pepe Otero i Oteret" .
    Escolto ara mateix a Radio Tortosa a Meritxell Roigé com es refereix al desaparegut Otero com " José Otero " ( com tothom, per altra part ), llavors, per què Josep Otero ? .
    L'anterior president de la Generalitat es deia -i es diu- José, i no passa res. O sí ?

    ResponElimina
  2. Hola Ximo i moltes gràcies pel teu escrit.
    Ens ho van preguntar moments abans. Vam decidir que respectariem la seva decisió que ja venia de quan van començar a jugar els torneigs Josep Otero de futbol base. Així s'anomenaven els 16 que s'han fet. Així tambè va firmar, penso que un dels seus ultims escrits, quan va fer la invitació personal a Juanjo Rovira (vore enllaç)
    Orgullosos de sentir-mos aprop del senyor José, del senyor Otero, de Josep Otero. Clar que sí. Important, i coincidirem, el que ha pogut transmetre amb el seu exemple, la seva actitut i la seva dedicació, i aixó és el que ha de perdurar.
    M'agradaria poder-te enviar escrits i pensaments del meu pare. Mirarem de poder-los incluore a la exposició fotográfica amb motiu del Centenari del CD Tortosa i que s'inagurarà el proper 15 de juny al Cente Civic de Ferreries.
    Molt contents i orgullosos de José Otero, Josep Otero.

    https://plus.google.com/photos/100026328538089127048/albums/5197623888417140177?banner=pwa

    ResponElimina
  3. Si la família està d'acord, Joan, jo no tinc res a dir. A banda de sumar-me a la iniciativa i donar la enhorabona.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta