14 de juliol del 2013

La Terra Alta celebra els 25 anys del Consell Comarcal amb l'aposta per l'enoturisme i per l'ampliació del Parc Natural dels Ports

GANDESA (Terra Alta).- El president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha afirmat aquest dissabte que "la Terra Alta és una de les comarques on més es poden defensar el consells comarcals", perquè ha suposat un revulsiu. Luz ha fet aquestes declaracions amb motiu de la commemoració del 25è aniversari del Consell Comarcal de la Terra Alta, el qual s'ha fet gran en aquest quart de segle de la mà d'una ciutadania que hi ha cregut, i que hi ha trobat molts dels serveis que els pobles d'aquesta petita comarca necessitaven mancomunar i compartir. En aquest sentit, el projecte central en què s'ha bolcat ara el Consell Comarcal de la Terra Alta és la promció de l'enoturisme, per conjugar i impulsar la feina feta en l'agricultura i el turisme a la comarca vitivinícola de les Terres de l'Ebre.

El president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha destacat el paper "dinamitzador" de l'ens en aquests darrers anys. gràcies a la gestió de les ajudes europees que ha fet i l'impuls de projectes clau per a la Terra Alta com el reg de suport oriental - amb què es projecta més de 9.000 hectàrees de regadiu-, o la Via Verda -que atreu més de 52.000 visitants cada any-. Luz, però, ha volgut remarcar la prestació i mancomunitat de serveis, que ha estat clau en una comarca de municipis petits -el més gran és la capital, Gandesa, de poc més de 3.000 habitants. "La Terra Alta és una de les comarques on més es poden defensar el paper dels consells comarcals", ha reivindicat el gandesà.

Com ha apunta Luz, el projecte de futur més destacat per al Consell Comarcal de la Terra Alta és l'impuls i desenvolupament de l'enoturisme. La comarca ha fet una gran feina en els darrers anys en el sector del vi, de l'oli i del turisme, que ara cal conjugar i reforçar per refermar-la com la comarca vitivinícola de les Terres de l'Ebre. "Estem treballant perquè sigui un pas definitiu per dinamitzar la comarca", ha apuntat el president comarcal. Per aquest motiu, s'ha creat un consell assessor format per agents públics i privats que treballaran en aquesta direcció. "Entenem que és una de les coses més importants per al futur de la comarca", ha assegurat.

També en aquesta línia, s'està treballant perquè el paisatge de la Terra Alta es revalori i es protegeixi amb la inclusió de les serres de Pàndols i Cavalls dins del Parc Natural dels Ports per al qual es demana una ampliació. "És una reivindicació de fa molts anys i ampliar-lo podria suposar un revulsiu per al medi natural i el paisatge", ha defensat Luz. El president del Consell Comarcal ha posat com exemple que amb l'extensió dels límits dels Ports es podria promocionar altres espais dins del parc natural com el Balneari de la Fontcalda, a Gandesa, o la Via Verda. "Seria sumar, i preservar tots aquests actius", ha apuntat.

De moment, es compta amb un informe favorable dels tècnics del Parc Natural dels Ports per a l'ampliació i el vist-i-plau dels municipis afectats. Fa uns dies la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, va visitar la zona. "Ara estem en aquest procés de treball i de pedagogia per fer entendre que això serà una cosa bona per al conjunt de la Terra Alta", ha explicat Luz.

Via ACN
Imatge Consell Comarcal de la Terra Alta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta