13 d’agost del 2013

30 anys d'espectacle, cultura i tradició amb els diables de Garcia



GARCIA (Ribera d'Ebre).- 'El drac Jordiet', la colla de diables de Garcia, compleix enguany el seu 30è aniversari, una data que consolida aquesta entitat com una de les més antigues i referents de Catalunya. A banda de la seua llarga trajectòria, la colla de diables 'El drac Jordiet' també destaca pel paper que juga dins de Garcia. En una entrevista a Canal 21 Ebre, una membre de la colla, Judith Masip, ha explicat que la implicació del poble és total. Amb motiu d'aquest 30è aniversari, i també en el marc de les festes de Garcia que tindran lloc del 14 fins al 18 d'agost la colla de diables ha previst diferents activitats. La primera d'aquestes serà la projecció del reportatge 'Foc a la metxa! 30 anys de Foc', que ha realitzat Garcia Digital i que mostrarà el recorregut de la colla. El dissabte tindrà lloc l'espectacle inaugural del 30è correfoc a la plaça, una actuació, segons ha explicat Masip, conjugarà música, pintura i fotografia, tot al voltant del món del correfoc.

L'origen de la colla de diables de Garcia va tenir lloc el 1983, quan un grup de joves de la població van crear, per la diada de Sant Jordi, la bèstia del 'drac Jordiet'. Amb aquesta creació, es van sumar un grup de tambors, grallers i diables que fins a l'actualitat acompanyen la bèstia. Un grup, que segons ha explicat Masip, ha crescut considerablement amb el pas del temps i que ha passat de generació en generació, constituint fins i tot un correfoc infantil.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta