22 de setembre del 2013

El consell d'administració d'Agrofruit mira de vèncer la desconfiança dels socis per tirar endavant

TORTOSA (Baix Ebre).- La desconfiança dels socis productors en el Consell d'Administració d'Agrofruit, l'empresa exportadora de cítrics més important de Catalunya, s'ha fet notar en l'assemblea informativa celebrada aquest dissabte a Tortosa. Els responsables de la companyia han explicat els motius per què es presentarà concurs de creditors i el nou pla de viabilitat per a la propera campanya, que comença aquest dilluns. Els responsables d'Agrofruit han insistit davant més de 300 socis que necessiten les collites per poder garantir la continuïtat de l'empresa. En concret, 40 milions de quilos de cítrics. Si no entra fruit, no es podran pagar els deutes pendents amb els socis ni amb les entitats financeres.

Malgrat que encara queda per esclarir molts aspectes sobre la situació econòmica real en què es troba Agrofruit, sobretot quin és el deute que acumula l'empresa, els responsables del Consell d'Administració han reunit més de 300 socis productors, dels 800 que té la companyia, en l'assemblea informativa d'aquest dissabte al migdia. En la reunió s'ha explicat els motius pels quals s'ha decidit presentar concurs de creditors en les pròximes setmanes. L'objectiu és fer viable l'activitat sense la pressió dels deutes.

Paral·lelament, s'ha exposat el pla de viabilitat amb què es preveu salvar la propera campanya, un pla en què serà del tot imprescindible que els socis segueixin aportant fruit per poder seguir amb l'activitat exportadora. Caldrà assolir els 40 milions de quilos de cítrics que fixa el pla i es confia en què, al menys, la meitat, arribin de les explotacions dels socis productors.

Tot i això, la desconfiança dels productors segueix sent enorme. Els socis han sortit descontents de l'assemblea, amb molts dubtes sobre com respondre a aquesta petició. "Marxem amb una sensació agredolça, no ho veiem clar, perquè la desconfiança hi és. Es deuen molts diners i, si anant les coses bé no s'han pogut tornar, anat les coses mal, ho veig molt difícil", ha lamentat un dels socis productors, Josep Bonavida a la sortida de l'assemblea. "Ens demanen que col·laboréssim però és una mica arriscat perquè no sabem si cobrarem", ha afegit.

Aquesta desconfiança era clarament compartida per la majoria dels presents a l'assemblea i fins i tot, membres del Consell d'Administració d'Agrofruit, han dit comprendre-la. "Entenc a la gent i si jo estigués al seu lloc, estaria tan enfadat i tan molest com estan ells", ha assegurat Fernando Ferré, gerent d'Agrofruit. "Aquesta desconfiança és absolutament normal", ha reconegut.

Ferré ha tornat a demanar la col·laboració dels seus productors. "Aquesta empresa té un bon fons de comerç i de clients però per vendre'ls-hi, necessitem que entrin fruita a la planta", ha reiterat el gerent. "És normal que s'ho hagin de pensar. Les coses es demostren amb els fets. Esperem que amb l'inici de campanya i la transparència que oferim, tornin a confiar en l'empresa", ha dit

Els resultats de tot plegat es veuran en pocs mesos. Un cop s'hagin acabat les auditories, es celebrarà una assemblea general, molt probablement durant el mes de desembre, per donar a conèixer quin és el deute que existeix. "La normalitat serà que comencem la campanya, treballéssim, anéssim fent, i que al desembre es coneguin els comptes reals i els resultats de la campanya que esperem que sigui positiva per garantir la continuïtat de l'empresa", ha sentenciat Ferré.

 Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta