25 de novembre del 2008
Tortosa ja no guarda silenci contra la violència masclista, als plens de l'Ajuntament
L'anterior govern de Tortosa havia establert que, de la mateixa manera que es convoquen minuts de silenci institucional per rebutjar els atemptats terroristes, l'Ajuntament també havia de manifestar d'una forma silenciosa i solemne el seu rebuig a la violència contra les dones. Així, si en el període comprès entre dos plens ordinaris es produïa a l'Estat espanyol alguna víctima mortal com a conseqüència de la violència de gènere, l'alcalde Joan Sabaté convidava la resta de regidors a guardar un minut de silenci, abans d'entrar a debatre l'ordre del dia. Era una manera senzilla però molt simbòlica de rebutjar, des de l'àmbit local, els assassinats de dones a mans de les seues parelles o excompanys, un problema greu que afecta el conjunt de la societat. Per això avui, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, cal lamentar que amb el canvi de govern s'haja decidit suprimir aquest acte simbòlic de la litúrgia de l'Ajuntament. La lluita contra la violència masclista necessita mesures legislatives i de protecció per a les dones, així com un protocol d'actuació davant dels casos de violència de gènere, però també campanyes de sensabilització i actes simbòlics per exigir tolerància zero amb els maltractadors i amb els assassins.
14 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Crec recorda Gustau que en un Ple de principis d'aquesta legislatura Sabaté va plantejar una continuitat d'aquest acte, que no deixa de ser simbolic, però menys es res(amb un moció?)i va ser rebutjada de ras pel nou govern,es un dels molts tics "fatxetes" d'aquest govern que fins hi tot en aquesta xacra social no va tenir ni aquesta sensibilitat.
ResponEliminaEs molt important que tothom aportéssim el nostre granet de sorra per eradicar aquesta xacra social, per això vull felicitar-te molt sincerament per aquesta entrada. Respecte als fets que comentes, es una manera de demostrar la insensibilitat d’aquest equip de govern, tant els homes com les dones que el formen.
ResponEliminaCrec que era una initiativa bona - quins motius hi ha per suprimir-ho?
ResponEliminaEncara que només és simbolic i evidentment cal mesures molt més potents, crec que es podria continuar fent.
Doncs em sembla lamentable.
ResponEliminaTotes les mesures contra la violència de gènere són positives i des de les institucions s'ha de donar exemple. El govern municipal ha patinat en aquest aspecte i hauria de rectificar.
ResponEliminaGustau, encara que sigui en molt de retard no pou amagar la satisfacció que facis públic un fet tant greu com aquest, comés pel govern del l'oncle Bel.
ResponEliminaFins i tot recordo que la defensa de la moció per part del PSC va anar a carrec de Consol Cordero, i el senyor Ferran Bel i Accensi en el seu estil maleducat com sempre no va dubtar a faltar el respecte a la senyora Consol Cordero, i tot i que desprès es va retractar i va demanar disculpes el mal ja estava fet.
Es el tarannar del govern d'ultra-dreta que avui governa Tortosa, es bo que poc a poc vagin aflorant a llum pública les formes del senyor Bel i Accensi.
Si els defensors dels governs socialistes nomes teniu coses com aquesta per criticar el govern Bel, ja pot estar tranquil el Sr. Bel.
ResponEliminaDurant 8 anys a Tortosa s'ha fet una politica de pa i circ, moltes coses simboliques i poques coses practiques.
Per mi molt mes positiu per afavorir la erradicació de la violencia masclista dotar de personal i material la policia local que no fer minuts de silenci programats que no porten a res.
Un acte simbolic com un minut de silenci es una cosa espontanea, arrant d'un fet greu, que sigui una cosa normal cada setmana li treu cap tipus de significat.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEs evident que el maltractament de gènere es una xacra que s’ha d’esborrar de totes les societats, però m’ha sobtat molt que precisament siguin els que es mostren mes radicals en la supressió dels simbolismes de la vida publica ( monument, crucifixos, manifestacions religioses...etc ) que ara trobin a faltar un gest simbòlic com es un silenci pel dia de la dona maltractada i en canvi un crucifix sigui un terrible signe de intolerància, mentre que un mocador de una noia musulmana es un signe de progressisme . Els adalids de la multiculturalitat sostenible han perdut el nord i no entenen encara que el seu “progressisme” no es aliè a contradiccions si mes no suscita sospites ja que cada cop s’escoren mes cap a un dogmatisme.
ResponEliminaPenso que el mon es fa a base de petites passes endavant, si guardar un minut us molesta ho sento pero a mi no.
ResponEliminaPel que fa al govern de Bel i Accensi, ell solet dia a dia esta llaurant el cami, els fruits que recollirà sols els temps ho dirà.
ResponEliminaPos a mi no em molesta, ni el crucifix, ni el mocador al cap ni el minut de silenci...Pero mai convertiré aixó en un argument electoralista.
ResponEliminaNo em facis riure, que algú en l'orbita de CiU a Tortosa tingue nasos de parlar d'electoralisme, es de cinisme pur.
ResponEliminaRepasem les obres de teatre que del 2001 al 2007 ha fet Ferran Bel i Accensi des de l'oposició amb finalitats electoralistes?
Pots argumentar el teu piropo ? Perquè em dius cínic ? Que t’he he insultat jo ?
ResponEliminaUna mostra mes del tarannà democràtic dels qui practiquen el “o conmigo o contra mi” ...