25 de novembre del 2008

Belén Fabra reclama la retirada del monument feixista de Tortosa, en una campanya d'internet

L'actriu tortosina Belén Fabra és una de les més de noranta persones que ja s'han afegit al grup de Facebook per reclamar la retirada del monument feixista de Tortosa. La polèmica per la presentació de la moció d'ERC no ha passat desapercebuda en aquesta xarxa social d'internet, i aquest matí el blocaire tortosí Jordi Roig creava un grup de Facebook que ha aconseguit un suport important en molt poques hores. Una de les adhesions més sorprenents ha estat la de la protagonista de la pel·lícula Diario de una ninfómana, que fins i tot ha deixat un missatge al mur del grup. Segons Fabra, per fer caure el monument "només cal fer la força adequada". L'actriu es pregunta si realment la gent vol retirar el monument franquista, i recorda que els governants han d'escoltar l'opinió de la gent. "Volem o no? Només és això el que ens hem de preguntar i si decideixen els de dalt, ha de ser després d'haver escoltat el que vol la gent", afirma Fabra. En la mateixa línia, l'actriu assenyala que "són molts" els que haurien de poder decidir, ja que també són molts els que van patir les conseqüències de la Guerra Civil, d'un bàndol i de l'altre. Finalment, també proposa substituir el monument actual per un altre, dedicat "a tots els caiguts per la ignorància de la guerra".
D'altra banda, altres personalitats destacades que també s'han afegit al grup de Facebook per la retirada del monument feixista de Tortosa són la diputada del PSC i alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, i el director dels serveis territorials de Governació i Administracions Públiques, el republicà Carles Pasqual.

14 comentaris:

  1. Venint d'una familia de dretes, té el seu mèrit.

    ResponElimina
  2. I que, dius?
    Pos, unicament vol dir, textualment, que ja son/m "mes de 90" que volen tumbar-ho - i aixo en només unes hores .... sembla que es pot saber el que pensa el poble sense fer referendums avui en dia, verem com s'acaba......que algu agafa llibreta i llapis i comença a apuntar. A mi em podeu sumar als "derrumbistes" ;)

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. I tu ets qui defensa la reflexió si no sabem comunicar-nos? Suposo que ja saps que a l’Anglaterra les coses no van com tu proposes...

    ResponElimina
  5. Ai si el teu iaio aixequés lo cap!!

    ResponElimina
  6. Només comentar que d'això del facebook, pos jo no sabia massa. M'hi havia fet feia un temps però ni foto tenia, bé no cal tindre res però m'ha fet molta gracia i l'eina és tope potenta.
    Ara ja soc amic de la dona i les filles en el Facebook, que curiós!
    De la Belen només puc dir que m'ha caigut bé , si sinyora! Fora ferralla!
    Arguments no en dono, a mi ja em sembla que fins a les pedres del mur votarien per llevar-se la seva ombra de damunt.

    ResponElimina
  7. Ella sí que és un monument, i no lo que hi ha al mig del riu.

    ResponElimina
  8. Es pot fer pública un adhesió a una causa de facebook a través d'un blog que no és de la persona que ha subscrit la causa???

    ResponElimina
  9. Sí, per què no? Hi ha algun lloc que diga el contrari?

    ResponElimina
  10. Per a que les votacions fossen vàlides s'hauria de fer un referèndum des de l'ajuntament.
    Hi ha molta gent, (sobretot dels que van viure la guerra) que no toquen internet per a res i justamnet són los que més haurien de poder opinar.

    ResponElimina
  11. Home, com a curiositat ja esta be, però, es mes important el punt de vista d'una actriu -encara que sigue de Tortosa- que la de qualsevol comentarista d'aquest bloc?.
    I posats en farina, totes les actrius/artistes mes afamades de Tortosa han de tindre cognoms coneguts? quina curiositat, no?. perquè deu ser això?, perquè en potencia molta gent ho podria ser i nomes elles tenen possibilitats, o perquè tenen un gen especial?, no els tira se dependentes d'un sabateria?.
    Sabate, Fabra, Palomo... filles de paletes no son. Qines coses, no?

    ResponElimina
  12. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta