15 de setembre del 2013

La fiscalia sol·licita 15 anys de presó per a l'acusat de matar un home a l'Ametlla de Mar

L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- La secció segona de l'Audiència de Tarragona acull a partir d'aquest dilluns el judici contra Morad Yahya, un jove marroquí de 23 anys acusat de matar a ganivetades un home en una baralla a l'Ametlla de Mar, al desembre del 2011. Segons el ministeri fiscal, la nit abans dels fets els dos implicats van discutir a la zona de pubs de la població. L'acusat es va dirigir a la víctima amb una ampolla de vidre trencada a la mà i el va amenaçar de mort fins a dues vegades. L'endemà a la nit, 2 de desembre, Yahya va veure la víctima al carrer en aquesta zona d'oci i li va clavar diverses ganivetades. L'home, de 34 anys, va morir a l'hospital. El judici se celebrarà amb un jurat popular.

Segons la fiscalia, les relacions entre l'acusat i la víctima no eren bones des de feia algun temps i la nit de l'1 al 2 de desembre van discutir a la zona de pubs de l'Ametlla. Aquell dia, Morad Yahya va agafar una ampolla de vidre i, després de trencar-la, es va dirigir a la víctima amenaçant-lo de mort dues vegades. Al mateix temps, va llençar l'ampolla trencada contra el cos de l'home en diverses ocasions, sense que arribés a impactar-hi. En aquell moment, una tercera persona es va interposar entre tots dos i la víctima va abandonar el lloc.

L'endemà, 2 de desembre del 2011, sobre les onze de la nit, l'acusat es trobava a la mateixa zona de l'Ametlla de Mar. A l'alçada de l'encreuament dels carrers Cervantes i Constitució, va observar la víctima. Segons el relat del ministeri fiscal, "dirigint-se cap a ell, va extreure un ganivet que duia i, amb la intenció de causar-li la mort, va clavar diverses ganivetades" a l'home. A continuació, l'individu va fugir cap al moll, des d'on va llençar el ganivet al mar.

Com a conseqüència de les ferides d'arma blanca, la víctima presentava diverses lesions, la més greu, una ganivetada que va penetrar l'abdomen i va arribar al pericardi, travessant el fetge. A l'home el van atendre al mateix lloc dels fets i el van evacuar d'urgència a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on va ingressar amb una aturada cardíaca i on finalment va perdre la vida.

En el moment dels fets, segons el fiscal, la víctima presentava un quadre d'intoxicació "important, que limitava les seves capacitats de defensa". Per contra, l'acusat, a qui els Mossos van detenir l'endemà al migdia, "no presentava cap alteració en les seves funcions psíquiques que afectessin les seves capacitats volitives o intel·lectives". L'home està en situació de presó provisional des del 6 de desembre del 2011.

Segons la fiscalia, els fets constitueixen un delicte de lesions amb instrument perillós en grau de temptativa -pel llançament de l'ampolla de vidre trencada- i, alternativament, un delicte d'amenaces, pels quals caldria imposar un any de presó. A més, s'acusa a l'home d'un delicte d'homicidi, amb l'agreujant d'abús de superioritat, pel qual la fiscalia sol·licita una pena de 14 anys de privació de llibertat. A més, se demana que indemnitzi els familiars de la víctima amb un total de 200.000 euros -50.000 euros per a la parella, per a la mare i les dues germanes-.

El judici se celebrarà amb jurat popular a la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona a partir d'aquest dilluns. La constitució del jurat es va realitzar divendres i la primera jornada començarà amb la declaració de l'acusat. El judici està previst que finalitzi el 26 de setembre, després de la declaració de diversos testimonis i pèrits.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta