24 de setembre del 2013

Sant Jaume d'Enveja controla el trànsit de maquinària agrícola per lluitar contra el caragol maçana

SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- L'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja ha reclamat l'ajuda dels empresaris agrícoles per evitar la proliferació del cargol poma al marge dret del Delta. El consistori va convocar el passat 9 de setembre els empresaris que es dediquen al desenvolupament de treballs agrícoles per tractar, entre d'altres qüestions, la problemàtica ocasionada per la plaga del caragol maçana. En aquest sentit, l'alcalde del municipi, Joan Castor Gonell, va manifestar que es tracta d'aconseguir la implicació dels pagesos i empresaris, per evitar que el caragol poma envaeixi l'hemidelta dret de l'Ebre.

Gonell considera que es tracta d'un tema d'interès general i, en aquest sentit, ha manifestat que s'està treballant també conjuntament amb el director dels serveis territorials d'Agricultura. "Crec que hem de posar totes les mesures al nostre abast si volem aconseguir-ho, i ha de ser amb la implicació i col·laboració de tots", ha dit l'alcalde santjaumer.

Així, Gonell s'ha mostrat partidari de no deixar circular pel terme municipal cap tipus de maquinària que vingui de treballar en el cultiu de l'arròs de la part esquerra del Delta, i que prèviament no hagi estat ben netejada. El consistori recorda que durant els treballs de recol·lecció, el departament d'Agricultura i Ramaderia -mitjançant la contractació d'una empresa externa de serveis-, posa a disposició dels maquinistes un servei de neteja gratuït, ubicats als termes municipals de Deltebre i de l'Aldea abans de creuar el riu Ebre.

Així mateix, també els caps de policia dels municipis afectats -Sant Jaume d'Enveja, Deltebre i Amposta- juntament amb els responsables del cos d'agents rurals, han iniciat reunions de coordinació i controls de neteja de les màquines. Per la seua banda, els pagesos i empresaris agrícoles del Delta van valorar positivament la iniciativa de l'Ajuntament i, en aquest sentit, van manifestar que cal lluitar tots junts, ja que és un greu problema que pot acabar afectant tothom.

Imatge Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta