14 d’octubre del 2013

Amposta congela de nou els impostos municipals i rebaixa la taxa de les escombraries en un 5%



AMPOSTA (Montsià).- El ple de l'Ajuntament d'Amposta ha aprovat aquest dilluns les noves ordenances fiscals per al 2014. Unes ordenances molt semblants a les aprovades l'any anterior, amb algunes excepcions com la reducció del 5% en la taxa de recollida d'escombraries. També s'ha reduït un 6'58% la taxa de gual permanent a aquells veïns que viuen als carrers afectats pel mercat ambulant dels dimarts, i s'ha modificat a la baixa el preu de l'abonament a la piscina municipal per a aquelles persones que estan a l'atur, i la taxa dels serveis de la brigada municipal per neteges de xoc en cases particulars, que se solen donar en persones que pateixen síndrome de Diògenes. Aquestes persones pagaran la neteja en funció de la seua renda i no hauran de pagar el servei si els seus ingressos no arriben als 10.000 euros anuals.

D'altra banda, s'ha augmentat l'impost sobre l'aigua en els trams de més consum, de manera que els consums més alts tindran una major càrrega fiscal. D'aquesta manera, queda congelat el tram que arriba fins als 18 metres cúbics, i es pagarà més per cada metre cúbic que sobrepassi aquest topall.

Però des de l'oposició, el portaveu del PSC, Antoni Espanya, ha justificat el vot contrari a la proposta d'ordenances, tot negant que l'equip de govern hagi congelat els impostos. També el portaveu d'ERC, Adam Tomàs, considera que l'equip de govern hagués hagut de baixar l'Impost de Béns Immobles (IBI) i fer una major bonificació en els guals.

Per la seua banda, l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha insistit en què allò que s'ha portat a aprovació del ple és una congelació dels impostos. A més, l'alcalde ha avançat que per al proper any es posarà en marxa un nou Pla de Suport a les Famílies que inclourà les persones a l'atur sense cap prestació compensatòria i que tinguin fills al seu càrrec.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta