24 d’octubre del 2013

Unes 2.000 persones es manifesten a Tortosa per defensar l'escola pública, laica, en català i de qualitat

TORTOSA (Baix Ebre).- Unes 2.000 persones, segons els sindicats -un miler segons els Mossos d'Esquadra- s'han manifestat aquest dijous al vespre pel centre de Tortosa en contra de la llei Wert, de les retallades en ensenyament i de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). La protesta ha començat a quarts de set a la plaça del Bimil·lenari, al barri del Temple, i ha recorregut l'avinguda de la Generalitat fins a la plaça de l'Ajuntament. "Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades", era el lema de la pancarta de capçalera.


De fet, la comunitat educativa de les Terres de l'Ebre ha respost amb contundència a la jornada reivindicativa d'ensenyament d'aquest dijous. Al matí uns 200 estudiants de secundària ja s'havien manifestat pels carrers de la capital del Baix Ebre. A Tortosa, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una manifestació i un centenar d'estudiants han recorregut els carrers de la ciutat per mostrar-se en contra de la nova reforma educativa i per defensar una escola en català, laica i de qualitat. Pancartes de "Som el poble, no l'enemic", "No a la LOMCE" i crits de "Wert dimissió" s'han pogut sentir des de la plaça d'Alfons XII fins la plaça Barcelona, on s'ha llegit el manifest.
Segons els sindicats, un 30% dels professors a primària i un 35% a secundària han secundat la vaga. Així ho ha remarcat el representant de CCOO a la junta de personal docent, Marc March, qui ha afegit que el més destacat de la jornada ha estat la baixa assistència d'alumnes a les aules, de només un 40%. Un fet, segons March, que demostra la implicació de les famílies en la lluita per defensar els drets dels alumnes.

A Catalunya, les dades facilitades pel Govern asseguren que la participació ha estat d'un 17'07% del personal als centres públics i d'un 15,4% en el cas dels concertats. A les Terres de l'Ebre, els territoris més participatius han estat la zona del Delta de l'Ebre i la comarca de la Ribera d'Ebre. A Flix cap alumne ha anat a classe, mentre que el 98% dels estudiants de la zona deltaica tampoc han assistit. March ha valorat positivament aquestes dades, ja que mostren la conscienciació de les famílies davant l'actual situació "precària" de l'educació.




Via ACN i Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta