29 d’agost del 2009

L'alcalde d'Horta, nou president del Consell Comarcal de la Terra Alta

L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs (CiU), va ser designat ahir nou president del Consell Comarcal de la Terra Alta, durant un ple extraordinari celebrat ahir al matí. Ferràs, que substitueix en el càrrec l'alcalde del Pinell de Brai, el també convergent Pere Martí, arriba a la presidència de l'ens comarcal per un «pacte intern de rotació en la presidència comarcal», que s'hauria ajornat a causa de l'incendi d'Horta. Ferràs va tenir paraules d'agraïment per al seu predecessor, i va anunciar que Martí passarà a ocupar una vicepresidència molt rellevant, per aprofitar «la gran experiència política acumulada» en els seus dos anys al càrrec. L'elecció de Ferràs va tenir el suport d'onze consellers comarcals (nou de CiU, un del PP i un altre de l'oposició, mentre que vuit més es van abstenir). Durant el seu discurs, Ferràs va agrair el suport rebut i va oferir «esforç, dedicació, diàleg i un compromís radical amb la Terra Alta». A més, va anunciar que els objectius del seu mandat seran dinamitzar l'economia i activar noves polítiques socials a la comarca. Abans, també va tenir lloc un ple ordinari on Fermí Ruana va substituir el conseller Aquilino Conesa (CiU).

Recuperació del paisatge calcinat


Un mes després del foc que va arrasar més de 1.100 hectàrees als Ports, i que va costar la vida a cinc bombers, a Horta de Sant Joan han començat la neteja i restauració del bosc. L'Agència Catalana de l'Aigua està centrant els treballs en la zona més propera al riu Canaletes, per evitar que les pluges de la tardor provoquin una erosió de la zona calcinada que acabi contaminant el riu i malmetent la fauna i la vegetació del bosc de ribera.

Publicat a
El Punt Barcelona 29-08-2009 Pàgina 7
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 29-08-2009 Pàgina 9

Foto: Consell Comarcal de la Terra Alta

19 comentaris:

  1. «pacte intern de rotació en la presidència comarcal», es curiós.
    I quin es el motiu real de la rotació, cobrar dos anys cadascú?. Perquè normalment si no es per força major els càrrecs s'ocupen pel que dura el mandat, a no ser que hi hagi un pacte entre partits diferents, cas del Consell Comarcal del Baix Ebre, alcaldies de Flix i Ulldecona etc.

    ResponElimina
  2. Els qui van instaurar les rotacions van ser els socialistes, encapçalats per Maragall a Barcelona i Nadal a Girona, dos alcaldes que van plegar per "cobrar dos anys cadascú". suposo que els suposadament d'esquerres també cobren, i llavors es reparteixen els salaris. Els socialistes sempre tirant merda damunt de tots, sou el pitjor partit i els pitjors militants, els més deslleials als altres.

    ResponElimina
  3. A veure, amiguete, Maragall va substituir Serra per que va anar de Ministre i Nadal va anar de candidat a President de la Generalitat, no consta que fosen pactes a priori, "allò que deia de força major" . Si em senyales un cas com el del consell de Terra Alta, que no dubto el pugui haure, te'l criticaré exactament igual, que ho entens?. Això si, procuraré no insultar ningú, a tu tampoc, de moment.

    ResponElimina
  4. T'equivoques militant socialista. Maragall va fotre el camp quan ell era alcalde, no va acabar el mandat i se'n va anar a Roma. I Nadal va plegar després d'un any, molt abans de presentar-se al parlament. També van cobrar dos cada vegada, o és que els socialistes fan d'alcalde de bades. D'insultar de moment, tu en saps molt, que ja et coneixem.

    ResponElimina
  5. El rector no sap més que el que li han dit que digui, peró ximo tens raó, es més, tot es un repartiment de sous que ara veurem com ho arreglen per que ja gent que s'ha quedat a dos veles.

    ResponElimina
  6. Tu, Pere, en deus saber molt d'escriure allò que et diuen, d'aquí la teua expressió. Ets la viva veu de l'amo. Els socialistes no feu repartiment de sous? Demagogs i deslleials com no n'hi ha.

    ResponElimina
  7. Senyor rector; no se de que s’escandalitza quan tothom sap que la política transaccional es moneda corrent també a ERC...
    Tots sabem com es fan les llistes i els pactes interns que les inspira...

    ResponElimina
  8. Senyor Mc Calan no tinc res a veure amb ERC, ni entenc per què em posa en relació amb aquest partit. Els que s'encadalitzen són els socialistes.

    ResponElimina
  9. Però vostè si que pot relacionar als demes ...No ?
    Si es re-llegeix veurà com en els seus comentaris no fa altre....

    ResponElimina
  10. Relacionem amb qui vulgui senyor Mc Ciu, que jo no tinc cap relació de partit a diferència de vostè.

    ResponElimina
  11. Efectivament, militant de la intolerància i mestre de l'etiquetatge, m'he pogut equivocar en algun detall, però la qüestió de fons la continuo defensant, Ni Maragall ni Nadal van plegar per a donar pas a un altre i ells quedar-se igualment de tinents d'alcalde ( per exemple ) com ara al Consell de la Terra Alta. A mes, jo no criticava que es cobri o no, m'he atrevit a criticar ( suposo que puc ) la solució presa, que sembla més per interes de partit o personal que no d'interès del consell comarcal, tractant-se d'un tema que no be donat per la correlació de forces existents.

    ResponElimina
  12. Ah, abans de tornar a fotre els socialistes pel mig i fer judicis de valor sobre mi, torna a llegir-te el meu comentari i conta fins deu.

    ResponElimina
  13. Maragall i Nadal van plegar per donar pas a un altre, mestre del no saber res. tots dos van plegar a meitat de mandat per preparar el terreny. També Clos, senyor socialista, per interès de partit com sempre feu els socialistes.

    ResponElimina
  14. El Rector pobre que se sap, a ell li han dit els socialistes son dolents i natros som els bons i ja está, ximo deixau anar.

    ResponElimina
  15. Socialista Pere, com a mínim jo sóc rector de Vallfogona, tu ets escolà de Sabaté, sempre hi ha graus. A més, que saps tu: et repeteixo com al socialista ximo, per cert veí meu, Maragall i Nadal varen fer el mateix i varen deixar el seu escolà respectiu, a Girona escolana. Com a president, Maragall no va poder fer-ho ja que la vostra cúpula li va donar una patada al cul com mai no s'havia fet a un president. A tu segur que també t'han dit que aquests que es van carregar el president de Catalunya eren els bons, mostra de la teua visió política i de la teua estima al país.

    ResponElimina
  16. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  17. escolta rectoret, parlem una mica seriosament? Això de "socialista ximo" ho dius amb intenció d'insultar, per què ets un intolerant, per que suposes que es un insult o simplement perquè ets un reduccionista sectari.
    O es que jo i qualsevol persona, no hagués pogut dir el que he comentat en aquesta entrada de La Marfanta sense necessitat de ser etiquetat de res?. O tu ets " Maragallista Rector " per criticar uns determinats fets?.
    Ets tant simple com anormalment partidista.

    ResponElimina
  18. Ximo, ho poso per tocar una miqueta els collonets, ja m'entens, i com veig que t'enrabia pos potser ho tornaré a posar alguna altra vegadeta. Això de reduccionista sectari és sinònim de socialista, veus.

    ResponElimina
  19. Ah, pos be, si es per això, simplement ho consideraré com que be d'un que s'entrenin ( i potser alguna cosa més ) tocant els collonets a la gent. Al cap i a la fi n'hi han que esgarrapen vidres o mosseguen cantonades. Lo mal es que es pensen que tenen remei.
    Per cert, jo tampoc dec estar molt fi, per contestar-te a tu i seguir-te el joc, evidentment.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta