23 d’octubre del 2013

Vaga a l’ensenyament aquest 24-O i manifestació a Tortosa per rebutjar la LOMCE i la LEC



TORTOSA (Baix Ebre).- La plaça del Bimil·lenari de Tortosa serà aquest dijous, a partir de dos quarts de set del vespre, el punt de partida de la manifestació que els sindicats han convocat a les Terres de l’Ebre amb motiu de la jornada de vaga general a l’ensenyament. Una vaga convocada aquest 24 d’octubre arreu de l’Estat espanyol per protestar contra la nova Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa, la LOMCE o llei Wert, però que en el cas de Catalunya també rebutjarà les retallades en l’ensenyament i algunes de les mesures previstes en la Llei d’Educació de Catalunya, la LEC. Així ho han explicat aquest dimecres, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, els representants de Comissions Obreres i del sindicat USTEC-STEs a la junta de personal docent de les Terres de l’Ebre, Marc March i Juli Loras.

En la mateixa entrevista, els dos representants sindicals han insistit que el curs escolar 2013-2014 no ha començat amb normalitat a les Terres de l’Ebre, i que les retallades en el pressupost per a ensenyament i a les plantilles del centre ja estan començant a afectar greument la qualitat de l’educació. En aquest sentit, han fet una crida a la implicació del conjunt de la comunitat educativa en les mobilitzacions. El gran repte, han apuntat, és organitzar i sumar a les mobilitzacions les associacions de mares i pares d’alumnes de tot el territori.

Per la seua banda, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha dictat els serveis mínims de cara a la vaga d'ensenyament d'aquest dijous. Hi haurà d'haver un professor per cada quatre aules, tant als centres públics com als privats. En el conjunt de centres d'infantil i primària es garantirà una persona de l'equip directiu per cada centre. Finalment, a les llars d'infants hi treballarà un terç de la plantilla.

13 comentaris:

  1. Sindicalistes alliberats... uf... aquesta gent l'únic que fan es defensar el seus interessos, es a dir, viure sense treballar...
    Si aquesta gens ens ha de dir el que es bo i dolent, anem apanyats...

    ResponElimina
  2. Morigan,

    Aquesta llei Wert ha estat rebutjada pels professors, estudiants, AMPES, i per la majoria de comunitats governades pel PP....

    No voldràs ser tú qui digui el que és bo i dolent, oi ??? ....

    ResponElimina
  3. Home Armando, segurament mai sabrem si la llei es bona o dolenta perquè en Catalunya al menys, no s’arribarà a aplicar. El que si sabem es que amb el sistema actual, que tant defensen, som el més rucs d'Europa. Alguna cosa hauríem de canviar, oi?

    ResponElimina
  4. Morigan,

    Alguna cosa sí, però no el que vol fer el PP ....

    Millorarem l'ensenyament donant subvencions als centres de l'Opus Dei ???...

    Aquesta llei no està pensada per millorar la qualitat, ni està feta pensant amb els professors i alumnes...

    Potser és molt més ideològica del que calia esperar, degut a que és la primera vegada que la dreta més carca presenta una llei d'ensenyament ...

    I si finalment s'aprova tal i com està presentada, això de que no s'aplicarà a Catalunya ja en parlarem ... I no cal anar a cap notari ...

    ResponElimina
  5. ...no os engañeis...esto es el principio, detras de todo este circo esta la casta sacerdotal apostolica y romana, el PP es su brazo "basurero", para imponer sus intereses y por lo tanto caprichos, van a prohibir los matrimonios homosexuales, prohibiran poco a poco el aborto, al final se cargaran el divorcio...lo de las escuelas es toda una aberracion, quieren que los nenes crezcan tontos, y por lo tanto sean siempre obreros, solo podran ir a la universidad (por supuesto regentada por religiosos) los hijos de las clases pudientes, que de antemano los padres habran dado jugosas donaciones, naturalmente en dinero negro, que hacienda ni se dignara mirar, ya que es para las obras de la iglesia...

    ResponElimina
  6. Ahir per la nit vaig veure el Debat de la 1ª ...

    El Sr. Wert ens va titllar de burros i d'indocumentats a tothom, professors, estudiants, pares i mares, etc., etc., ...

    Però el més aberrant, com quasi sempre, va estar el Sr. director de LA RAZON, que es pensa que sempre té la RAÓ, és més, es pensa ser l'amo de la RAÓ ABSOLUTA ...

    De totes maneres, si ho analitzes prou, quasi és natural que aquest sr., que sempre restrega els dos títols universitaris per la cara dels qui l'acompanyen, defensi tot allò que fa el seu partit. Així, els seus fills també podran restregar títols per la cara dels altres en un futur, ja que només podran estudiar els que tinguin les possibilitats econòmiques del Sr. Marhuenda i cia.

    ResponElimina
  7. ...esta muy claro, que somos todos "unos burros", los que no comulgamos con sus mierdoeducaciones y al mismo tiempo tampoco nos inclinamos para delante alcanzando nuestra cara la paralela con el suelo que pisamos ni besamos las santas manos de los santos varones del cuello de plastico blanco que algunos portan unos guardapolvos inmensos con unas braguetas inmensas...

    ResponElimina
  8. Si jo fos professor, director, cap d’estudis, inspector, coordinador d’ensenyament o antic ministre d’educació, se’m cauria la cara a terra de vergonya veient els resultats educatius d’aquest país. La comunitat educativa s’hagués tingut que llençar al carrer en massa desprès de descobrir als informes PISA, què som els darrers de la cua en comprensió lectora i matemàtiques mentre hi som al capdavant en abandonament i fracàs escolar.

    On estaven els pares i mares, estudiants i resta de la comunitat educativa llavors? Què no els importa això? Esteu defensant una merda d’educació? Perquè és això el que tenim a Espanya: UNA MERDA D’EDUCACIÓ. Acabes la ESO i el batxillerat sense saber absolutament RES! No parlem ja de llengua estrangera, que fa riure com s’ensenya l’anglès a les escoles... I damunt, magisteri és la carrera amb la nota més baixa, quan tindria que ser a l’inrevés. Hi ha una dita japonesa que diu “El professor és més important que l’emperador, perquè al cap i a la fi, és el primer qui ensenya al segon”.


    Repeteixo, tenim unes escoles pèssimes. Com a pare estaria escandalitzat. Em nego a mantenir l’status quo educatiu actual, basat en un rendiment nul i escassos assoliments. A tot lo món, los països intel•ligents estan allunyant-se del model obsolet dels monopolis educatius de l’Estat i permetent a la SOCIETAT CIVIL retornar a l’ensenyament, que és el que li correspon: Les escoles lliures daneses, la Success Academy americana, les Kunskapsskolan sueques, les acadèmies Pitágoras, COC i Objetivo de Brasil, les Hyderabad indies, les acadèmies asiàtiques (Hong Kong, Corea, Macao, Taiwan i Japó), inclús el homeschooling.

    La revolució educativa del segle XX fou que en les democràcies l’educació bàsica estigues a l’abast de la majoria de la gent. La revolució educativa del segle XXI ha de ser que l’educació de QUALITAT estigui a l’abast de un creixent nombre de nens i nenes. Si algú està en contra d’això, llavors ell és el vertader elitista: ell és el que vol mantenir als nens pobres en escoles pèssimes.

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Ja fa anys que ho vaig dir, en veure algunes coses de prop : S'ensenya a aprendre o s'ensenya a aprovar ? . Massa Internet mal entès i massa " Rincón del vago " ( els estudiants o pares ja m'enteneu ) . Ah, i la culpa no potser que sigui exclusivament dels propis estudiants o pares. Potser tot arrenca quan es va deixar de veure al mestre/a com una autoritat ( en la matèria ) . I una mica moral.

    ResponElimina
  11. Spain is diferent!

    ResponElimina
  12. Ja que nombres els mestres, Ximo, i sense anims de generalitzar - (ells i els profesors) ho tenen dificil, pero no s'ajuden aquells que usen el telefo personal o facebook etc a classe ... els profes, i els pares, son els exemples pels jovens.

    ResponElimina
  13. Gutijaume dixit, un altre Marhuenda tortosí ...

    L'educació de QUALITAT volem que estigui a l'abast de TOTS els nens i nenes, i no volem escoles pèsimes, sinò escoles públiques de QUALITAT, i si hi ha escoles privades " PARA RICOS" que se les paguen ELS RICOS, sense subvencions de l'estat ...

    I és clar que cal canviar un model educatiu que no funciona, però amb consens i sense imposicions ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta