22 de desembre del 2013

Agricultura neteja i crea franges de protecció en 80 hectàrees forestals del Perelló i Rasquera



 RASQUERA (Ribera d'Ebre).- El departament d'Agricultura ha apostat per crear franges de protecció dels nuclis urbans i les vies de comunicació, netejar la densitat interna de vegetació les zones forestals, així com obrir i condicionar nous accessos a les zones boscoses dels termes municipals de Rasquera i el Perelló, arran l'incendi de maig del 2012. La Generalitat ha destinat 292.000 euros a l'execució d'aquests treballs, que es troben en la seua recta final i han afectat prop de 80 hectàrees.

En concret, s'han destinat 128.000 euros a la neteja de 52 hectàrees forestals per reduir la càrrega de combustible a la Roja de Blai i el barranc del Clot del Pastor, a Rasquera, i a la zona de Colladetes-Calobres del Perelló, tocant a la carretera TV-3022, on s'ha creat una franja de baixa densitat. També s'han destinat uns 53.000 euros a la creació de la franja de protecció perimetral del nucli urbà de Rasquera, d'unes 26 hectàrees, una de les principals demandes del consistori per garantir la seguretat dels veïns. L'altre gran pilar d'aquest paquet d'actuacions ha estat la creació de nous camins i la millora de vials existents per garantir l'arribada dels vehicles de bombers així com l'accés i distribució dels punts d'aigua.

Segons el Departament, s'han obert 8,8 quilòmetres de noves pistes per actuar en cas d'incendi i se n'han millorat 15,10 quilòmetres als dos termes municipals amb una inversió de 98.000 euros. El quadre es completa amb els poc més de 13.000 euros destinats pel control de combustibles mitjançant pastures, amb la neteja del Mas de Bernardo i obres de millora del Mas de les Calobres, al Perelló. Els ajuntaments de Rasquera i el Perelló han celebrat l'execució d'aquest pla de gestió. La qüestió, però, serà garantir la continuïtat d'aquest tipus d'actuacions davant un episodi de foc que s'ha constatat com a cíclic.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta