8 de desembre del 2011

Pallarès: 'La cooperativa de l'Aldea té un problema puntual de liquiditat'

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha afirmat aquest dimecres que la cooperativa agrícola de l'Aldea té "un problema puntual de liquiditat, però no de solvència". Pallarès ha fet aquestes declaracions un cop que la Generalitat ja ha rebut els primers informes sobre l'estat de comptes de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea. "Estem tranquils perquè és un problema de liquiditat, de tresoreria, però els plantejarem solucions i si tothom fa el que ha de fer es podrà salvar la situació", ha manifestat Pallarès. En aquest sentit, el delegat ha deixat clar que el govern aconsellarà i tutelarà la cooperativa perquè té "viabilitat". "Si se'ns hagués avisat abans de la situació no hauríem arribat fins aquí", ha reconegut Pallarès en unes declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Pallarès ha assegurat que treballaran perquè als voltants de Nadal es puguin desbloquejar els comptes corrents, tant per la gent que ho necessita com per a les petites i mitjanes empreses que han de fer front als seus pagaments. El delegat ha explicat que hi ha solucions per recuperar liquiditat, ja siga a través d'una entitat financera, de la venda de patrimoni, o dels cobraments de proveïdors que té pendents. "Un cop sabem que és un problema de liquiditat estem tranquils, ara la principal preocupació és determinar per què ha passat això per evitar que torni a passar en un futur", ha afegit Pallarès abans de tornar a fer una crida a la calma.

Preconcurs de creditors · D'altra banda, paral·lelament a la crida a la tranquil·litat per part del govern, els responsables legals de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea han presentat aquest dimecres al matí al Jutjat mercantil de Tarragona el preconcurs de creditors. Segons la interlocutòria, la secció de crèdit manifesta que es trobat en un estat "d'insolvència" des de l'1 de desembre, i que ho comunica en el termini de dos mesos següents de conèixer la situació. L'opció del preconcurs s'ha pogut presentar perquè, segons declaren, actualment estan en negociacions amb diferents creditors per obtenir les adhesions per poder presentar una proposta anticipada de conveni en un procediment concursal. En la presentació del preconcurs, la secció de crèdit no ha presentat cap relació de creditors, ni quantifica el passiu, ni aporta cap proposta de conveni. Ara, la secció de crèdit té tres mesos per, o bé, retirar el preconcurs, o bé presentar el concurs definitiu. Si decideix presentar el concurs de creditors, la data límit és el 7 d'abril.

Col·laboració del sistema financer · A banda, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, també ha reiterat aquest dimecres, en declaracions a Catalunya Ràdio i RAC1, que la cooperativa agrària de l'Aldea és del tot "viable" i que "no té un problema de solvència sinó de liquidesa". El titular d'Economia i Coneixement ha assenyalat que la fallida de l'entitat no respòn a un "problema greu" i que des del govern s'està treballant "intensament" per poder reconduir la situació. Mas-Colell ha assegurat que la solució requereix de la col·laboració del sistema financer i que el govern català és "optimista" de cara a desbloquejar els estalvis dels 3.000 clients de l'entitat abans de Nadal.

A més, fonts del mateix Departament han explicat a l'ACN que el govern ha enviat al territori dos inspectors tècnics per ajudar a l'entitat a elaborar un pla financer per restablir la normalitat de liquiditat de la secció de crèdit de la cooperativa.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta