8 de desembre del 2011

El govern 'revisa' la revisió del pla territorial de les Terres de l'Ebre

CiU havia arribat a anunciar que derogaria el pla territorial de les Terres de l'Ebre quan assolís el govern de la Generalitat, ja que el document -aprovat pel govern tripartit al juliol del 2010- no tenia en compte "ni la realitat ni la voluntat de creixement del territori". I aquest dimecres a la tarda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recorder, ha donat el tret de sortida a la "revisió" del pla territorial de les Terres de l'Ebre, ja que "no té el consens del territori".

Un argument que ja havia manifestat anteriorment l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel: el pla territorial es va aprovar a pocs mesos de les eleccions catalanes del 28 de novembre del 2010 sense atendre les al·legacions del municipi més gran de les Terres de l'Ebre i amb l'oposició clara de la majoria dels ajuntaments de CiU. De fet, Bel va arribar a dir que la revisió del pla territorial que impulsava el tripartit no tenia «ni cap ni peus», i va qualificar el document de «molt centralista, intervencionista, dirigista i limitador del creixement» de Tortosa i del territori. Segons l'alcalde de Tortosa, era un pla que vulnera el principi d'autonomia local, i que pretenia anar «més enllà d'evitar que es facen barbaritats, ja que està dissenyat per no deixar fer res». Bel també va afirmar que el pla territorial del tripartit "semblava el pla d'un país de l'Europa de l'Est". En aquest sentit, l'Ajuntament de Tortosa va aprovar presentar-hi un recurs, al setembre del 2010. Bel també va afirmar aleshores que les Terres de l'Ebre no necessitaven un nou pla territorial, i que en canvi el pla aprovat el 2001 havia rebut el suport de tots els partits. “Ara l'han volgut substituir per un pla de partits, sectari i que limita el creixement”, va insistir l'alcalde de Tortosa.

Ara, la Generalitat ha fixat ja l'agenda per iniciar el procés de revisió. Recoder ho ha explicat durant la reunió del consell rector de l'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), que ha presidit a Tortosa. Recoder ha detallat que la nova revisió es farà a partir d'una sèrie de reunions temàtiques amb els agents i entitats del territori, amb la única premissa d'aconseguir un document de consens.

Entre els temes que s'hauran de revisar hi ha els usos en sòl no urbanitzable (les casetes de camp), la inundabilitat, i la connexió amb el Corredor Mediterrani. "No volem que només passi per aquí sinó que hi estigui connectat, amb la zona logística de l'Aldea, el port dels Alfacs, i també amb la connexió de la Ribera d'Ebre a través de la línia ferroviària de Saragossa", ha manifestat Recoder. El conseller ha conclòs que no s'ha fixat un termini per acabar aquest procés revisió que s'inicia, però que volen que sigui el més aviat possible. Aquest procés serà tutelat des de l'Idece i coordinat pel delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarès.

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. El nostre Ajuntament té la oportunitat, en esta revisió, de posicionar-se davant del govern de la Generalitat i defensar a més del pla urbanístic i el corredor mediterrani, el lideratge de la nostra ciutat davant un document -aprovat pel govern tripartit al juliol del 2010- que no tenia en compte "ni la realitat ni la voluntat de creixement del territori", segons paraules del Sr. Bel. Recordem que va votar a favor de una moció contra les retallades dictades des de el Govern a un ple ordinari de l'Ajuntament fa poques setmanes. Espero que en esta revisió se tingue en compte les particularitats del nostre territori i la terrible situació social, económica i sanitaria en la que quedaria la gent de les terres de l'Ebre.
    Una vegada més, necesitem que els nostres polítics treballen per a les persones que els hi han dipossitat la confiança. Vorem.

    ResponElimina
  2. La ciència ficció, per molt que la revisem;, en ciència ficció es quedarà...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta