14 de setembre del 2010

Tortosa rebutja el nou pla territorial de l'Ebre per “massa intervencionista”

L'Ajuntament aprova presentar un recurs amb els vots de CiU, ERC i PP, i l'abstenció del PSC i ICV · Bel diu que es limita el creixement del municipi.

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir, amb els vots de CiU, ERC i PP, i amb l'abstenció del PSC i ICV, la presentació d'un recurs de reposició al nou pla territorial de les Terres de l'Ebre. Un pla que no ha estat consensuat amb Tortosa, “la capital del territori”, ni amb CiU, “la primera força política del Parlament”, com va remarcar l'alcalde, el convergent Ferran Bel.

El recurs repeteix gairebé totes les al·legacions que l'Ajuntament ja havia presentat fa un any, amb motiu de l'aprovació inicial del pla. En aquella ocasió, només l'ecosocialista Jaume Forcadell s'hi va abstenir, ja que ICV s'oposa el projecte del camp de golf de Vinallop. Un any després, segons la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, la Generalitat només ha estimat dues al·legacions, que en realitat són la correcció de dues errades. Així, havien valorat només en dos milions el tercer pont de Tortosa –ara està pressupostat en 20 milions–, i havien confós l'illa de Jesús amb la Xiquina. A banda, el pla parlava del Raval de Jesús, un topònim que ja no s'utilitza per anomenar Jesús.

Si la Generalitat no té en compte el recurs, l'Ajuntament arribaria al contenciós administratiu. El recurs es basa en el fet que el pla territorial envaeix les competències dels municipis, sobretot en l'àmbit urbanístic, i que no té en compte la voluntat ni les necessitats de Tortosa en infraestructures. “No és un pla consensuat, això és una enganyifa”, va etzibar Bel, que va acusar el tripartit d'haver fet una pla “partidista, dirigista i massa intervencionista”. Així, l'alcalde va sentenciar que sembla una planificació “més pròpia dels països de l'Est del segle passat”. Bel també va afirmar que les Terres de l'Ebre no necessitaven un nou pla territorial, i que el pla aprovat el 2001 havia rebut el suport de tots els partits. “Ara l'han volgut substituir per un pla de partits, sectari i que limita el creixement”, va dir.

Debat electoralista

Durant el ple, el portaveu d'ICV va criticar el to “electoralista” amb què el govern tortosí estava rebutjant el pla territorial, tot i que va dir que compartia el contingut de les al·legacions. Forcadell Només va reiterar que s'abstenia per la seua oposició a la reclamació de l'Ajuntament perquè el pla incloga el projecte del camp de golf de Vinallop. En canvi, el PSC va abstenir-se pel to “agressiu” amb el govern tripartit i el discurs “electoralista” que havia utilitzat la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, que també és candidata de CiU a les eleccions al Parlament. Davant de les acusacions d'estar “al dictat del partit”, Roigé va respondre que qui ha canviat el sentit del seu per motius electorals ha estat el PSC, ja que fa un any havia aprovat unes al·legacions “de les quals no s'ha canviat ni una coma”.

Ferran Bel i Ramon Tremosa

D'altra banda, El PSC de les Terres de l'Ebre va emetre ahir un comunicat per denunciar que considera “completament desassenyades i fora de lloc” les declaracions efectuades per l'alcalde de Tortosa. Segons el primer secretari del PSC ebrenc, Antoni Sabaté, que també és coordinador de Política Territorial a les Terres de l'Ebre, Bel fa servir el mateix estil que Ramon Tremosa.”Bel assimila el procés democràtic d'elaboració del pla territorial a l'estil dels països de l'Est del segle passat, i Tremosa diu que Montilla seria el candidat preferit de Franco“, va lamentar Sabaté. Segons el coordinador de Política Territorial, la major part de suggeriments i al·legacions formulades per Bel han estat acceptades per la Generalitat, i “ell ho sap”.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 14-09-2010 Pàgina 8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta