27 de gener del 2009

CiU reclama la retirada del pla territorial de l'Ebre i acusa el govern de Bot de falta de transparència

La federació de CiU a les Terres de l'Ebre va reclamar ahir la retirada de la proposta de nou pla territorial que ha presentat el govern català. El diputat Francesc Sancho va afirmar que no té cap sentit tirar-lo endavant, tenint en compte que hi ha obres del pla anterior que no s'han executat, així com el gran nombre d'esmenes que estan presentant els ajuntaments. El també alcalde de l'Ampolla va criticar la protecció «excessiva» de la zona del Delta i també dels pobles de l'interior, perquè el nou pla «ni tan sols deixarà fer les típiques cases de camp». «És una protecció fictícia, ja que no suposa cap inversió ni cap mesura per resoldre els problemes mediambientals del Delta», va dir. Així, Sancho va assenyalar que el nou pla «no té en compte la realitat i la voluntat de creixement del territori». De fet, Sancho va voler anunciar que CiU derogarà el nou pla territorial quan arribe al govern de la Generalitat.

D'altra banda, CiU també va acusar el govern de Bot (PSC i ERC) de falta de transparència, després que l'exalcalde convergent Andreu Martínez preguntés pels motius que han fet que l'Ajuntament haja ampliat la partida d'interessos dels crèdits municipals. De la mateixa manera, també va denunciar la contractació recent de dos treballadors, un dels quals és «el cap del PSC al Pinell de Brai». Martínez va explicar que van sol·licitar celebrar un ple extraordinari, però que ja ha passat el termini legal de quinze dies i l'alcalde Lluís Agut no l'ha convocat. De fet, tampoc ho ha fet el secretari municipal, Eduard Ena, regidor socialista a l'Ajuntament de Tortosa, que tenia deu dies per convocar el ple d'ofici. Per aquest motiu, el portaveu de CiU va dir que han enviat dues queixes oficials al conseller de Governació i al Síndic de Greuges.

El Punt (27-Gener-2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta