27 de gener del 2009

La Generalitat garanteix els 15 milions i avui aprova el nou campus de l'Ebre

La comissionada d'Universitats visita dijous els terrenys de Remolins i podria anunciar ampliacions

El campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a les Terres de l'Ebre rebrà avui l'aprovació definitiva de la Generalitat, ja que el consell executiu donarà llum verd al projecte constructiu i a l'inici de les obres. La comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada, va confirmar que l'aspecte econòmic està «totalment resolt», i va destacar que el govern habilitarà en una sola fase els 15 milions d'euros que requereix la construcció del campus de Remolins. Mig any després de la cessió dels terrenys per part de l'Ajuntament de Tortosa, la URV ja podrà encarregar l'obra, amb l'objectiu que el nou edifici siga operatiu en el curs 2011/2012.

Més de sis mesos després de la cessió dels terrenys del parc de Remolins a la URV, el consell executiu de la Generalitat aprovarà en la reunió d'avui el projecte del campus de les Terres de l'Ebre, amb una inversió d'uns 15 milions d'euros. Així ho va confirmar ahir la comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada, que dijous visitarà Tortosa amb motiu de diferents reunions, però sobretot per «veure sobre el terreny les necessitats i les possibilitats de creixement del nou campus». Palmada va assenyalar que estarà acompanya pel director general d'Universitats i pel de Recerca, i que valora «molt positivament» com els estudis universitaris que es feien a Tortosa s'han integrat en l'actual campus de l'Ebre. «Pensem que podem fer algun anunci», va precisar Palmada sobre el futur més immediat del campus de Remolins. Segons Palmada, la previsió és que el nou edifici estiga plenament operatiu per el curs 2011/2012, un any més tard del que es va preveure quan l'agost passat l'Ajuntament va cedir els terrenys a la URV.

De moment, el consell executiu de la Generalitat donarà llum verd avui a les obres de l'edifici, i la mateixa URV s'encarregarà de traure-les a concurs públic, amb l'objectiu d'intentar agilitzar el projecte al màxim possible. «Ja està tot molt lligat», va insistir la comissionada d'Universitats i Recerca, que va destacar la importància d'una inversió que la Generalitat farà d'una sola tacada, i no per mòduls. «Es comprometen els 15 milions d'euros, una quantitat que cobreix el projecte arquitectònic que va fer la URV i també l'equipament del campus», va afegir-hi. En aquest sentit, Palmada va detallar que 13,3 milions d'euros seran per finançar el cost de les obres, mentre que els 1,7 milions restants seran per equipar les aules i els diferents serveis administratius i docents del campus. «El tema econòmic està completament resolt», va remarcar la comissionada, conscient de la polèmica generada al territori quan fa dos anys el conseller Josep Huguet va advertir que el finançament del nou campus de les Terres de l'Ebre no estava garantit.

Ara aquest finançament no només sembla garantit, sinó que Palmada va asseverar que després de visitar dijous els terrenys de Remolins, encara es podria fer una proposta més ambiciosa d'usos del campus. L'aprovació del projecte per part del consell executiu de la Generalitat també tancarà definitivament el principi de polèmica entre l'alcalde de Tortosa i el delegat Lluís Salvadó, després que Ferran Bel va lamentar fa dos mesos la lentitud del govern a l'hora d'autoritzar el nou campus de l'Ebre.

Un edifici representatiu a la vora del riu. Els terrenys cedits per l'Ajuntament de Tortosa a la URV tenen una superfície de 3.261 metres quadrats, i es troben a la zona del parc de la Fira, just al costat del pavelló de Remolins i al lloc que fins ara ocupava la zona lúdica de Les Carpes del Riu. Quan comencin les obres, tindran un termini d'execució de 18 a 24 mesos. El nou edifici tindrà capacitat per a un miler d'alumnes en una primera fase, amb un sostre construït d'11.000 metres quadrats i tres plantes. En aquest sentit, el nou edifici del campus tindrà forma de creu per simbolitzar un riu i un pont que el travessa. La previsió de la URV era que l'obra estigués acabada el 2010, però la tramitació de l'expedient per part de la Generalitat ha fet que el projecte acumule un any de retard. A la planta baixa s'emplaçaran els serveis de gestió acadèmica, el bar i el centre de recursos per a l'aprenentatge i la innovació (la biblioteca del futur). A la primera planta hi haurà 25 aules, i la segona es destinarà a àrees de consulta i als despatxos dels professors. Finalment, a la tercera planta hi haurà el centre de recerca en clima i la direcció del campus.

El Punt (27-Gener-2009)

2 comentaris:

  1. Proposo un sopar de germanor a base de llagostins, i ostres del delta al que han d’assistir obligatòriament el senyor Bel i el senyor Salvadó. Això si, que cadascú es pagui el seu...

    ResponElimina
  2. Gustau, CRAI és Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació, no la Innovació...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta