7 de desembre del 2011

L'Ebre se suma a la protesta contra la retallada en el sector públic de la Generalitat

Els sindicats majoritaris a les Terres de l’Ebre -CCOO, UGT, USOC, el sindicat sanitari CATAC-CTS, el sindicat de secundària Aspepc, ANPE i USTEC·STEs- han convocat una concentració de protesta el proper dimecres 14 de desembre a Tortosa, en contra de les noves retallades anunciades pel govern de la Generalitat als empleats públics. Uns ajustos que, segons els sindicats, inclouen acomiadaments a interins, rebaixa de salaris, supressió de complements i congelació
d'oposicions. La protesta tindrà lloc a la plaça dels Dolors, al davant de la delegació de la Generalitat del Palau Abària, tot coincidint amb les mobilitzacions que tindran lloc també a Barcelona i les principals capitals catalanes. Aquesta
serà la primera mobilització dels treballadors públics després de les retallades anunciades pel Departament de Governació.

En el cas de CCOO, es considera aquests plantejaments del govern com un atac a la negociació col·lectiva, ja que pretenen abolir acords presos en la mesa de negociació en els darrers anys. El sindicat vol recordar també que "plou sobre mullat" en aquest tema: les successives retallades i congelacions salarials signifiquen una pèrdua acumulada del poder adquisitiu dels treballadors de l’administració catalana que pot arribar en alguns casos al 20% i que afectarà de retruc a l’economia local. Aquestes retallades, a més, ni han servit per a reactivar l’economia ni per a crear ocupació. Per això, des de CCOO es fa una crida a tots els empleats públics (de la sanitat, educació, administració pública, Bombers, Mossos d’Esquadra i els serveis judicials) a la mobilització en contra d’aquesta "nova agressió" del govern de la Generalitat. CCOO ha criticat també la manca de voluntat de negociació del Govern i li reclama que aporti més xifres i dades concretes sobre les 19 mesures -onze d'estructurals i vuit de temporals- incloses en el nou paquet d'ajustos per poder avaluar així el seu impacte real en el conjunt dels treballadors públics. Sense aquestes dades, argumenten, és "impossible" negociar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta