23 de gener del 2014

Aspa (ERC) apunta a un govern de 'concentració nacional' per impulsar la consulta i assolir la independència



TORTOSA (Baix Ebre).- El president de la federació d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Gervasi Aspa, ha afirmat aquest dijous que els republicans no han tingut més remei que aprovar el pressupost de la Generalitat per al 2014 al costat del govern de Convergència i Unió. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Aspa ha reconegut que no és el pressupost que els agrada, però ha assenyalat que els recursos “són els que són”, i que a canvi Esquerra ha aconseguit que no hi hagin més retallades socials. A banda, el dirigent republicà ha destacat que, donant suport parlamentari a CiU, s’aconsegueix no fer descarrilar el procés sobiranista i la convocatòria de la consulta prevista per al proper 9 de novembre.

D’altra banda, Aspa ha assegurat que prefereix que Esquerra no haja entrat al govern de la Generalitat amb CiU. De fet, el dirigent republicà ha afirmat que el seu principal objectiu és ajudar el procés sobiranista, i que no podien deixar el primer lloc de l’oposició en mans d’altres grups com el Partit Popular o el PSC. Amb tot, Aspa ha apuntat que potser cap al novembre cal formar un "govern de concentració nacional" per impulsar la consulta i aconseguir la independència de Catalunya.

De fet, Aspa ha lamentat que altres grups parlamentaris que estan a favor del dret a decidir no votessen a favor del pressupost del 2014, perquè aquests siguen els darrers comptes de la Catalunya dintre de l’Espanya de les autonomies. En aquest sentit també es va expressar el diputat ebrenc Lluís Salvadó en la seua intervenció de dimecres al Parlament. I és que el pressupost es va aprovar amb els vots de CiU i d’ERC, amb 22 dies de retard després que el Partit Popular demanés diversos dictàmens al Consell de Garanties Estatutàries. Salvadó va defensar el vot dels republicans per responsabilitat amb el país i amb la seua gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta